Η παράδοση θέλει την 25η Μαρτίου να τρώμε μπακαλιάρο και μάλιστα με σκορδαλιά. Γνωρίζετε όμως πώς προέκυψε αυτή η συνήθεια και πώς μπορούμε να διώξουμε τη μυρωδιά του σκόρδου;
O μπακαλιάρος, λοιπόν εκείνα τα χρόνια, ήταν ιδανικός, γιατί ήταν φθηνός και μπορούσε να διατηρηθεί για μεγάλο διάστημα όταν γινόταν παστός. Στην Ελλάδα η δημοφιλέστερη συνταγή είναι μπακαλιάρος με σκορδαλιά κι αυτό γιατί το σκόρδο είναι ελληνικό, η σκορδαλιά παραδοσιακή, και ταιριάζουν γευστικά πάρα πολύ.
Πώς φεύγει η μυρωδιά του σκόρδου
Aν τελικά επιλέξετε να φάμε σκορδαλιά, άλλα θέλετε να διώξετε τη μυρωδιά του από το στόμα σας, υπάρχει τρόπος.
- Μπορείτε να μασήσετε φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού, ή να φάτε λίγο ελληνικό καφέ ωμό.
- Ένα καρφάκι γαρύφαλλο που θα κρατήσετε στο στόμα σας είναι μια πολύ καλή λύση.
- Τα φύλλα του φασκόμηλου έχουν καλά αποτελέσματα, επίσης και το μήλο βοηθάει πάρα πολύ.
Εμείς εδώ έχουμε πιάτα που δεν περιλαμβάνουν μόνο μπακαλιάρο αλλά και άλλα είδη ψαριών .
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
ΛΙΝΚ ΣΥΝΤΑΓΗΣ https://koykoycook.gr/?p=17758
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΟΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΛΙΝΚ ΣΥΝΤΑΓΗΣ https://koykoycook.gr/?p=25279
ΨΑΡΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΠΥΡΑΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΖΑΡΙΑ
ΛΙΝΚ ΣΥΝΤΑΓΗΣ https://koykoycook.gr/?p=6525
CRISPIE ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙΟΥ & ΝΙΦΑΔΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
ΛΙΝΚ ΣΥΝΤΑΓΗΣ https://koykoycook.gr/?p=24610
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ,ΣΚΟΡΔΟ,ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ &ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
ΛΙΝΚ ΣΥΝΤΑΓΗΣ https://koykoycook.gr/?p=7531
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
ΛΙΝΚ ΣΥΝΤΑΓΗΣ https://koykoycook.gr/?p=17617
ΨΗΤΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ
ΛΙΝΚ ΣΥΝΤΑΓΗΣ https://koykoycook.gr/?p=24467
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
ΛΙΝΚ ΣΥΝΤΑΓΗΣ https://koykoycook.gr/?p=7218
ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
ΛΙΝΚ ΣΥΝΤΑΓΗΣ https://koykoycook.gr/?p=14691
ΡΟΛΑΚΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΑΡΙΔΑΣ
ΛΙΝΚ ΣΥΝΤΑΓΗΣ https://koykoycook.gr/?p=4800
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
ΛΙΝΚ ΣΥΝΤΑΓΗΣ https://koykoycook.gr/?p=7290
ΨΑΡΟΣΑΛΑΤΑ
ΛΙΝΚ ΣΥΝΤΑΓΗΣ https://koykoycook.gr/?p=4632
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής: Σέφ Ρένα Κώστογλου)