About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία… Η  μητέρα μου μαγείρευε τα πάντα και ο αείμνηστος πατέρας μου με ωθούσε πάντα να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις  και παράξενα εδέσματα.

Δουλεύω σαν μάγειρας ζαχαροπλάστης τα τελευταία  χρόνια σε επιχειρήσεις  του Νησιού μου.

Τον χειμώνα δημιουργώ τούρτες και γλυκά για φίλους και γνωστούς .

Λατρεύω τις ταινίες ( ειδικά αυτές που έχουν σχέση με την μαγειρική ) , την μουσική( ξένη κυρίως) τα βιβλία και φυσικά το φαγητό…

Όταν ήμουν 18 ετών ζήτησα από τον πατέρα μου να σπουδάσω μάγειρας αλλά δεν ήταν αυτό το επάγγελμα που ήθελε για την μοναχοκόρη του.

Έτσι ασχολήθηκα με  την εκμάθηση γλωσσών/υπολογιστή  και τα τουριστικά επαγγέλματα..

Υπήρξα στέλεχος τουριστικών γραφείων για πολλά χρόνια.

Πριν κάποια  χρόνια  τα παράτησα όλα και μπήκα σε μια κουζίνα θέλοντας να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα… Την επομένη χρονιά γράφτηκα στο ΔΙΕΚ Σάμου για να πάρω πτυχίο μάγειρα …

2 Χρόνια μετά πιστοποίησα το δίπλωμα μου δίνοντας εξετάσεις ..

Κάποια χρόνια μετά τελείωσα και ΔΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής . Αγαπώ την μαγειρική αλλά είμαι ερωτευμένη με την ζαχαροπλαστική. Είμαι αυτοδίδακτη ζαχαροτέχνης και λατρεύω να φτιάχνω Τούρτες με Ζαχαρόπαστα .

Το πρώτο μου blog μου ξεκίνησε σαν άσκηση στο μάθημα των υπολογιστών της σχολής koykoycook.blogspot.gr). Το όνομα του ξεκίνησε σαν αστείο koykoy –cook για μένα σημαίνει τρελο-μάγειρας … 9 μήνες μετά και με 100.000 επισκέπτες αγόρασα δικό μου Domain και <μετακόμισα> στο www.koykoycook.gr

Μέσα από το koykoycook δίνω συνταγές, δικές μου και της μητέρας μου αλλά και καταξιωμένων συναδέλφων ξένων και ελλήνων .. Όλα μαγειρεύονται από μένα και φωτογραφίζονται  βήμα βήμα με σκοπό η ελληνίδα νοικοκυρά να φτιάχνει συνταγές που <βγαίνουν> χωρίς να πετάει υλικά και κόπο.

Αφιερώνω αρκετές ώρες καθημερινά ειδικά τον χειμώνα που δεν δουλεύω. Το σάιτ περιέχει ένα  ευρύ φάσμα ελληνικών και ξένων συνταγών..

Περιέχει  πάνω από  1000 συνταγές και έχει ξεπεράσει τους 10.000.000 επισκέπτες.

Το πρώτο πειραματικό blog εξακολουθεί να υφίσταται στο διαδίκτυο με πάνω από 300.000 επισκέπτες μέχρι τώρα.

Δεν μπορώ να αντισταθώ γευστικά σε οποιοδήποτε πιάτο αλμυρό η γλυκό ..

Δεν έχω αγαπημένο πιάτο αν και στα γλυκά είμαι φαν της σοκολάτας.

Λατρεύω να χρησιμοποιώ  μπαχαρικά και Γλυκό Σαμιώτικο κρασί στα φαγητά μου ..

Η ελληνική μαγειρική με συναρπάζει ιδιαίτερα ειδικά η παραδοσιακή  κουζίνα.

Λατρεύω τα θαλασσινά κάθε είδους (άλλωστε είμαι νησιώτισσα).

Πάντα  η μαγειρική αποτελούσε για μένα καταφύγιο. Με έκανε ευτυχισμένη και συνεχίζει να το κάνει σε επαγγελματικό πλέον επίπεδο. Διαβάζω και ενημερώνομαι  συνέχεια για τις εξελίξεις στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική ..

Στα σχέδια μου είναι να μπορέσω  να αποκτήσω στο  μέλλον ένα δικό μου μαγαζί με γλυκά που θα έχει σκοπό την ποιότητα των υλικών και όχι την ποσότητα.

Παρακολουθώ από κοντά  αρκετούς ξένους και έλληνες μάγειρες ..

Θα πρότεινα τις συνταγές του Koykoycook.gr στους αναγνώστες σας για ένα και μοναδικό λόγο .. Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μου θα φτιάξετε εξαιρετικά πιάτα ..Εδώ  δεν υπάρχουν μυστικά που δεν γράφονται … Οι συνταγές μας επεξηγούν με λεπτομέρεια τα πάντα.

Μαγειρεύω σημαίνει για μένα ΖΩ.

H Μαγειρική είναι πάθος ,είναι αγάπη ,είναι έρωτας και όχι καταναγκαστικά έργα.

Όταν βάλεις αγάπη σε αυτό που φτιάχνεις  ο άλλος το καταλαβαίνει..

Και φυσικά η καλή παρουσίαση παίζει ρόλο .. Μην ξεχνάμε ότι το μάτι χορταίνει πρώτο που έλεγε και ο πατέρας μου.

Όσο για το μοτο που διέπει την ζωή μου … <Η γνώση είναι δύναμη> .Είναι κάτι  που μου επαναλάμβανε συχνά ο πατέρας μου … Στους γονείς μου οφείλω τις γεύσεις μου και την αγάπη μου για το φαγητό …

Μπορείτε να με βρείτε στο facebook  https://www.facebook.com/RenaKostoglou αλλά και εδώ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100010942062390

Και στο twitter https://twitter.com/RENAKOSTOGLOU

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON