ΤΟΥΡΤΑ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

Το τριαντάφυλλο είναι ένα λουλούδι διαφορετικό από όλα τ’άλλα: είναι ένα σύμβολο γεμάτο ιστορική σημασία και πολιτιστικές αναφορές, χρησιμοποιείται συχνά σε μεταφορές με αλληγορική σημασία. Είναι το λουλούδι που συνδέεται περισσότερο απο οποιοδήποτε άλλο με την έκφραση και την εκδήλωση των συναισθημάτων, την αγάπη και τα πάθη. Η αμφίσημη μορφή του (η καθαρότητα των πετάλων του έρχεται σε αντίθεση με τα αγκάθια του) ενσαρκώνει αντικρουόμενες έννοιες και ερμηνείες που εξαρτώνται επίσης από το χρώμα του. Έχει συνδεθεί μορφολογικά από την αρχαιότητα  με τα θέματα της γέννησης και της αναγέννησης, ενώ η ταχύτητα με την οποία μαραίνεται αποτελεί σύμβολο του θανάτου και το πόσο ”εύθραυστη” είναι η ζωή. Σε πολλούς πολιτισμούς, είναι επίσης ένα σύμβολο της Άνοιξης, την εποχή που αντιπροσωπεύει την αιωνιότητα, με την ανανέωση της ζωής που ανθίζει μετά από το κρύο του Χειμώνα. Συνήθως δίνεται ως δώρο, μεταξύ των εραστών, αλλά και στις μητέρες, είναι το πιο κομψό λουλούδι και ένα από τα πιο ακριβά. 

Στην Αίγυπτο τα τριαντάφυλλα ήταν τα ιερά λουλούδια της Ίσιδας (που εκπροσωπούσαν την αγνή αγάπη απελευθερωμένη από τη σαρκική πλευρά), ενώ στον ελληνο-ρωμαϊκό κόσμο άρχισαν να δείχνουν τη συμβολική δυναμική τους.  Στο μύθο του Άδωνη και της Αφροδίτης φαίνεται ως σύμβολο της αγάπης, που κατακτά το θάνατο. Ο μύθος λέει ότι η Αφροδίτη ήταν ερωτευμένη με τον Άδωνη, αλλά ο νεαρός άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα από μια επίθεση αγριογούρουνου. Καθώς η Αφροδίτη έτρεξε να τον βοηθήσει, τρυπήθηκε από αγκάθια και το αίμα της προκάλεσε όμορφα κόκκινα τριαντάφυλλα να ανθίσουν. Ο Δίας συγκινήθηκε από τη σκηνή και άφησε τον Άδωνη να περνάει λίγους μήνες το χρόνο στον κόσμο των ζωντανών. Εξαιτίας αυτού, το τριαντάφυλλο χρησιμοποιήθηκε ως διακόσμηση για τους τάφους, για να εξασφαλίσει την αθανασία των νεκρών. Επιπλέον, συνδέεται με τη λατρεία του Διονύσου, ενώ και η διάσημη ποιήτρια Σαπφώ αγαπούσε ιδιαίτερα αυτό το λουλούδι, και συνήθιζε να το συνδέει με την ομορφιά των κοριτσιών στα ποιήματά της.

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.

Δείτε πως θα φτιάξετε τα τριαντάφυλλα βήμα βήμα εδώ : https://koykoycook.gr/?p=9480

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

(Επιμέλεια-Εκτέλεση : Pastry Chef Ρένα Κώστογλου)

Φωτογραφίες : Ρένα Κώστογλου

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON