ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST

Ονομάζεται Schwarzwälderkirschtorte στα γερμανικά, που σημαίνει Μαύρο δάσος(Μέλανα Δρυμό)τούρτα κεράσι. Αυτό το κέικ έχει πολλαπλές (συνήθως 3- 4) στρώσεις παντεσπάνι σοκολάτας, κεράσια και σαντιγί. Καλύπτεται με  σαντιγί,τριμμένη σοκολάτα και μερικά κεράσια για διακόσμηση. Το Kirschwasser (cherry σναπς) χρησιμοποιείται για αρωματίσει το παντεσπάνι. 

Υπάρχουν πολλές εκδοχές  για το πώς η τούρτα πήρε αρχικά το όνομά της. Μερικοί ιστορικοί λένε  ότι ονομάστηκε από την παραδοσιακή ενδυμασία που φοριέται από τις γυναίκες στο Μέλανα Δρυμό. Το φόρεμα τους είναι μαύρο (ακριβώς όπως οι νιφάδες σοκολάτας), η μπλούζα είναι λευκή (όπως η κρέμα γάλακτος), και το καπέλο έχει κόκκινα πον-πον που μοιάζουν ακριβώς όπως τα κεράσια.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η τούρτα Μπλακ Φόρεστ εμφανίστηκε  στην περιοχή του Μέλανα Δρυμού (Der Schwarzwald στα γερμανικά) που βρίσκεται στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης στα τέλη του 16 ου αιώνα . Αυτή η περιοχή είναι γνωστή για τα βύσσινα και το Kirsch ή Kirschwasser (ένα διπλό αποσταγμένο, καθαρό cherry brandy γίνεται από το ξινό βύσσινο). Συνδυάστε αυτά τα κεράσια με την αγάπη του Γερμανού  για την σοκολάτας, και έχετε αυτό το υπέροχο γλύκισμα σοκολάτας με κρέμα και κεράσια.

Ο Josef Keller (1887-1981) είναι ο εφευρέτης της Black Forest. Ο Keller ήταν ο σεφ ζαχαροπλαστικής στο Café “Ahrend” (σήμερα ονομάζεται Agner) στο Bad Godesberg. Κατά το έτος 1915, δημιούργησε για πρώτη φορά αυτό που αποκάλεσε  «Schwarzwaelder Kirsch”, ή  “Black Forest Cherry”.

Μετά από το χρόνο του στο στρατό, ο Josef Keller ίδρυσε τη δική του καφετέρια στο Radolfzell. Ο Αύγουστος Schaefer έμαθε την ζαχαροπλαστική τέχνη ως μαθητευόμενος στον Josef Keller στο Radolfzell. Μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας, ο Josef Keller έδωσε στον Αύγουστο Schaefer το  βιβλίο των συνταγών του, το οποίο περιείχε την αρχική συνταγή. Ο γιος του Claus Schaefer κληρονόμησε το βιβλίο και την αυθεντική συνταγή.

Η τούρτα Black Forest θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα γλυκά στην Γερμανία.

 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΕΔΩ :

 

https://koykoycook.gr/?p=5430

0712201530230 (2)

 

 

YΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 φλιτζάνι σιρόπι από το βάζο των κερασιών

μισό φλιτζάνι ζάχαρη

1 σφηνάκι τσέρι μπράντι

1311201318141

Ρίχνουμε την ζάχαρη στο μείγμα από το σιρόπι και το μπράντι.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά περίπου.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά  και με αυτό ποτίζουμε το παντεσπάνι μας.

 

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1311201318149

1 Βάζο sour cherries 680 γρ

2 λίτρα κρέμα γάλακτος (φυτική)

400 γρ άχνη ζάχαρη

1 βανίλια

2 φακελάκια κουβερτούρα σε νιφάδες 

μερικά κεράσια για την διακόσμηση

Στραγγίζουμε τα κεράσια και κρατάμε το ζουμί τους για να φτιάξουμε το σιρόπι.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την βανίλια σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.

Βάζουμε την κρέμα σαντιγί στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.

1311201318152

Ποτίζουμε το πρώτο παντεσπάνι και στρώνουμε από πάνω μια παχιά δόση κρέμας.

1311201318164

Βάζουμε μια στρώση κεράσια.

Συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση ..

1311201318168

Βρέχουμε και το τρίτο παντεσπάνι και καλύπτουμε  όλη την τούρτα με την σαντιγί .

1311201318178

Καλύπτουμε εντελώς με τις νιφάδες σοκολάτας.

1311201318189

Γαρνίρουμε με σαντιγί και κερασάκια..

1311201318194

Άλλη μια πρόταση διακόσμησης…

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Παναγιώτης Μαχαίρας)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON