ΚΑΠΚΕΙΚΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Μια πολύ καλή μου φίλη και φοβερή μαγείρισσα η Patricia μου έστειλε εξ Ολλανδίας ένα δωράκι ..

Ένα υπέροχο ημερολόγιο για το 2014 που κάθε μήνας είναι και μια συνταγή για κάπκεικ.

Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάζω την πρώτη συνταγή που έφτιαξα μέσα από αυτό το ημερολόγιο.

Οι συνταγές είναι άγνωστου συγγραφέα αλλά ο τρόπος που περιγράφει

(αναλυτικά και με σημασία στην λεπτομέρεια )μου έδωσε το έναυσμα

να φτιάξω κάτι από αυτό το πάνθεον των συνταγών..

Και  είχα δίκιο ..

Τα κάπκεικ λεμονιού του κατά τα άλλα άγνωστου ζαχαροπλάστη είναι αφράτα,μυρωδάτα,φουσκώνουν θεϊκά και κρατιούνται στο < ύψος > τους.

Εγώ απλά έκανα την μετάφραση και έπαιξα λίγο με την διακόσμηση  τους.

2910201317406

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(24 κομμάτια)

2910201317417

1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλυτζάνια άσπρη ζάχαρη

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φλούδα από λεμόνι (ζέστ)

μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος+μισό φλιτζάνι φρέσκο γάλα(ενώστε τα μαζί)

2,1/2 κουταλάκια φρέσκο χυμό λεμονιού

3 φλυτζάνια φάριν απ η αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1,1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

μισό κουταλάκι αλάτι

2810201317337 2810201317347

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180-190 βαθμούς.

Τοποθετήστε  24 χαρτιά για κάπκεικς στις ειδικές θήκες.

Βάλτε σε  μπόλ το αλεύρι και το αλάτι.

Χτυπήστε στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.

2810201317344 2810201317343

Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και περιμένετε να ενσωματωθούν προτού ρίξετε το επόμενο.

Ρίξτε την εσάνς λεμονιού και το ζέστ.

Προσθέστε το 1/3 του μείγματος του αλευριού κάθε φορά εναλλάξ με το μισό

γάλα+κρέμα γάλακτος και τον μισό λεμονοχυμό.

2810201317348

Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά αλλά μην το παρακάνετε.

2810201317356

Γεμίστε την  κάθε θήκη στα 3/4 της χωρητικότητας της.

2810201317364

Αν είστε οπαδός της σοκολάτας μπορείτε να προσθέσετε δάκρυα σοκολάτας στο μείγμα

λίγο πριν τα βάλετε στον φούρνο ..

2810201317376

Ψήστε για 17-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν η τρυπήστε τα με οδοντογλυφίδα

και μόλις βγει καθαρή είναι έτοιμα.

Αφήστε τα στις θήκες τους για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

2910201317427

Διακοσμήστε τα η αφήστε τα σκέτα.

2910201317422 2910201317424

2910201317423 2910201317426

Ιδανική πρόταση για παιδικά γενέθλια και βαφτίσια.

2910201317404

 Η Διακόσμηση από πάνω είναι Βουτυρόκρεμα λευκής σοκολάτας  που την χρωμάτισα κίτρινη με βρώσιμο χρώμα σε πάστα  .. ΛΙΝΚ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΕΔΩ https://koykoycook.gr/?p=25640

Οι πεταλούδες και τα λουλουδάκια είναι ζαχαρόπαστα που την <έκοψα> με κουπάτ.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Μετάφραση -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4 Comments
  1. ενδιαφέροντα τα κεκάκια λεμονιου, για την διακόσμηση όμως δεν αναφέρετε κάτι, είναι βουτυρόκρεμα? θα με ενδιέφερε να μάθω συνταγή…

  2. Παρακαλώ πείτε μας τι είναι η διακόσμηση από πάνω!!μας ενδιαφέρει για παιδικό πάρτι!!!Ευχαριστώ πολύ…

    1. ειναι ετοιμο ασπρο γλασσο της wilton που το χρωματισα κιτρινο με χρωμα .. οι πεταλουδεσ ειναι ζαχαροπαστα που την εκοψα με κουπατ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON