Μια πολύ καλή μου φίλη και φοβερή μαγείρισσα η Patricia μου έστειλε εξ Ολλανδίας ένα δωράκι ..
Ένα υπέροχο ημερολόγιο για το 2014 που κάθε μήνας είναι και μια συνταγή για κάπκεικ.
Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάζω την πρώτη συνταγή που έφτιαξα μέσα από αυτό το ημερολόγιο.
Οι συνταγές είναι άγνωστου συγγραφέα αλλά ο τρόπος που περιγράφει
(αναλυτικά και με σημασία στην λεπτομέρεια )μου έδωσε το έναυσμα
να φτιάξω κάτι από αυτό το πάνθεον των συνταγών..
Και είχα δίκιο ..
Τα κάπκεικ λεμονιού του κατά τα άλλα άγνωστου ζαχαροπλάστη είναι αφράτα,μυρωδάτα,φουσκώνουν θεϊκά και κρατιούνται στο < ύψος > τους.
Εγώ απλά έκανα την μετάφραση και έπαιξα λίγο με την διακόσμηση τους.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(24 κομμάτια)
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλυτζάνια άσπρη ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φλούδα από λεμόνι (ζέστ)
μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος+μισό φλιτζάνι φρέσκο γάλα(ενώστε τα μαζί)
2,1/2 κουταλάκια φρέσκο χυμό λεμονιού
3 φλυτζάνια φάριν απ η αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
μισό κουταλάκι αλάτι
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180-190 βαθμούς.
Τοποθετήστε 24 χαρτιά για κάπκεικς στις ειδικές θήκες.
Βάλτε σε μπόλ το αλεύρι και το αλάτι.
Χτυπήστε στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και περιμένετε να ενσωματωθούν προτού ρίξετε το επόμενο.
Ρίξτε την εσάνς λεμονιού και το ζέστ.
Προσθέστε το 1/3 του μείγματος του αλευριού κάθε φορά εναλλάξ με το μισό
γάλα+κρέμα γάλακτος και τον μισό λεμονοχυμό.
Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά αλλά μην το παρακάνετε.
Γεμίστε την κάθε θήκη στα 3/4 της χωρητικότητας της.
Αν είστε οπαδός της σοκολάτας μπορείτε να προσθέσετε δάκρυα σοκολάτας στο μείγμα
λίγο πριν τα βάλετε στον φούρνο ..
Ψήστε για 17-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν η τρυπήστε τα με οδοντογλυφίδα
και μόλις βγει καθαρή είναι έτοιμα.
Αφήστε τα στις θήκες τους για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Διακοσμήστε τα η αφήστε τα σκέτα.
Ιδανική πρόταση για παιδικά γενέθλια και βαφτίσια.
Η Διακόσμηση από πάνω είναι Βουτυρόκρεμα λευκής σοκολάτας που την χρωμάτισα κίτρινη με βρώσιμο χρώμα σε πάστα .. ΛΙΝΚ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΕΔΩ https://koykoycook.gr/?p=25640
Οι πεταλούδες και τα λουλουδάκια είναι ζαχαρόπαστα που την <έκοψα> με κουπάτ.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)(Επιμέλεια-Μετάφραση -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
ενδιαφέροντα τα κεκάκια λεμονιου, για την διακόσμηση όμως δεν αναφέρετε κάτι, είναι βουτυρόκρεμα? θα με ενδιέφερε να μάθω συνταγή…
Παρακαλώ πείτε μας τι είναι η διακόσμηση από πάνω!!μας ενδιαφέρει για παιδικό πάρτι!!!Ευχαριστώ πολύ…
ειναι ετοιμο ασπρο γλασσο της wilton που το χρωματισα κιτρινο με χρωμα .. οι πεταλουδεσ ειναι ζαχαροπαστα που την εκοψα με κουπατ