ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΠΚΕΙΚΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Είναι σοκολάτα η λευκή σοκολάτα;

Το θέμα που δίχασε κάθε λάτρη της σοκολάτας, παίρνει την απάντησή του.

Η σοκολάτα έχει ένα σκούρο καφέ χρώμα λόγω του κακάου που έχει. Έτσι έχουμε διάφορους τύπους από μαύρη σοκολάτα μέχρι τις σοκολάτες γάλακτος, ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε κακάο και βούτυρο από κακάο.

Τυπικά μια μαύρη σοκολάτα πρέπει να περιέχει μόνο κακάο, ζάχαρη, βούτυρο κακάου, λεκιθίνη και βανίλια.

Πώς γίνεται λοιπόν η λευκή σοκολάτα;

Η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει σκόνη κακάου. Περιέχει μόνο βούτυρο κακάου, γάλα, ζάχαρη, λεκιθίνη και βανίλια. Οπότε τεχνικά δεν είναι σοκολάτα.

Το βούτυρο κακάο είναι ουσιαστικά φυτικό λίπος σαν το ελαιόλαδο και το καλαμποκέλαιο, μόνο που προέρχεται από κόκκους κακάο.

–Πηγή: Βιοχημικός. https://bioximikos.gr/topics/nutrition-metabolism/345-einai-sokolata-h-leyki-sokolata

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ (24 κομμάτια)

 

2 φλυτζάνια φάριν απ

1 φλιτζάνι κοσκινισμένο κακάο σκόνη 

1,1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

μισό κουταλάκι αλάτι

1 βανίλια

1 φλυτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλυτζάνια άσπρη ζάχαρη

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος+μισό φλιτζάνι φρέσκο γάλα(ενώστε τα μαζί)

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 150-160 βαθμούς.

Βάλτε σε  μπόλ το αλεύρι,το κακάο την βανίλια,το μπαίκιν και το αλάτι.

Χτυπήστε στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.

 

Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και περιμένετε να ενσωματωθούν προτού ρίξετε το επόμενο.

Προσθέστε το 1/3 του μείγματος του αλευριού κάθε φορά εναλλάξ με το μισό

γάλα+κρέμα γάλακτος .

Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά αλλά μην το παρακάνετε.

 

Γεμίστε την  κάθε θήκη στα 3/4 της χωρητικότητας της.

Ψήστε για 17  λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν η τρυπήστε τα με οδοντογλυφίδα

και μόλις βγει καθαρή είναι έτοιμα.

 

Αφήστε τα στις θήκες τους για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ ζάχαρη άχνη

250 γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη σε μπαίν μαρί

Χτυπήστε καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει..

Μετά ρίξτε σταδιακά την άχνη μέχρι να ενσωματωθεί στο βούτυρο.

Ρίξτε την σοκολάτα κουταλιά κουταλιά ( να την έχετε αφήσει να κρυώσει).

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ – ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

 

Στολίστε τα κάπκεικς σας με την βουτυρόκρεμα χρησιμοποιώντας μύτη κορνέ για 

ροζέτες.

Πασπαλίστε τα με κόκκινη ζάχαρη διακόσμησης και λίγα χρυσά βρώσιμα φλέικς.

 

Βάλτε στην κορυφή μια μικρή χιονονιφάδα από κόκκινη ζαχαρόπαστα.

 

Δεν χρειάζονται ψυγείο.

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON