Είναι σοκολάτα η λευκή σοκολάτα;
Το θέμα που δίχασε κάθε λάτρη της σοκολάτας, παίρνει την απάντησή του.
Η σοκολάτα έχει ένα σκούρο καφέ χρώμα λόγω του κακάου που έχει. Έτσι έχουμε διάφορους τύπους από μαύρη σοκολάτα μέχρι τις σοκολάτες γάλακτος, ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε κακάο και βούτυρο από κακάο.
Τυπικά μια μαύρη σοκολάτα πρέπει να περιέχει μόνο κακάο, ζάχαρη, βούτυρο κακάου, λεκιθίνη και βανίλια.
Πώς γίνεται λοιπόν η λευκή σοκολάτα;
Η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει σκόνη κακάου. Περιέχει μόνο βούτυρο κακάου, γάλα, ζάχαρη, λεκιθίνη και βανίλια. Οπότε τεχνικά δεν είναι σοκολάτα.
Το βούτυρο κακάο είναι ουσιαστικά φυτικό λίπος σαν το ελαιόλαδο και το καλαμποκέλαιο, μόνο που προέρχεται από κόκκους κακάο.
–Πηγή: Βιοχημικός. https://bioximikos.gr/topics/nutrition-metabolism/345-einai-sokolata-h-leyki-sokolata
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ (24 κομμάτια)
2 φλυτζάνια φάριν απ
1 φλιτζάνι κοσκινισμένο κακάο σκόνη
1,1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
μισό κουταλάκι αλάτι
1 βανίλια
1 φλυτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλυτζάνια άσπρη ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος+μισό φλιτζάνι φρέσκο γάλα(ενώστε τα μαζί)
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 150-160 βαθμούς.
Βάλτε σε μπόλ το αλεύρι,το κακάο την βανίλια,το μπαίκιν και το αλάτι.
Χτυπήστε στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και περιμένετε να ενσωματωθούν προτού ρίξετε το επόμενο.
Προσθέστε το 1/3 του μείγματος του αλευριού κάθε φορά εναλλάξ με το μισό
γάλα+κρέμα γάλακτος .
Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά αλλά μην το παρακάνετε.
Γεμίστε την κάθε θήκη στα 3/4 της χωρητικότητας της.
Ψήστε για 17 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν η τρυπήστε τα με οδοντογλυφίδα
και μόλις βγει καθαρή είναι έτοιμα.
Αφήστε τα στις θήκες τους για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
500 γρ ευρωπαικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ ζάχαρη άχνη
500 γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη σε μπαίν μαρί
Χτυπήστε καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει..
Μετά ρίξτε σταδιακά την άχνη μέχρι να ενσωματωθεί στο βούτυρο.
Ρίξτε την σοκολάτα κουταλιά κουταλιά ( να την έχετε αφήσει να κρυώσει).
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ – ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Στολίστε τα κάπκεικς σας με την βουτυρόκρεμα χρησιμοποιώντας μύτη κορνέ για
ροζέτες.
Πασπαλίστε τα με κόκκινη ζάχαρη διακόσμησης και λίγα χρυσά βρώσιμα φλέικς.
Βάλτε στην κορυφή μια μικρή χιονονιφάδα από κόκκινη ζαχαρόπαστα.
Δεν χρειάζονται ψυγείο.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
Το φλυτζάνι είναι κάπως απροσδιόριστο ως προς τα γραμμάρια. Χρησιμοποιώ οποίο φλυτζάνι θέλω εγώ ή πρέπει να είναι κάτι συγκεκριμένο? Άλλο το φλυτζάνι του καφέ, άλλο το φλυτζάνι του τσαγιού, άλλο η κούπα. Πώς μπορώ να ξέρω τα ακριβή γραμμάρια του φλυτζανιου που εννοείτε?
Ευχαριστώ♡
αν ρωτατε για την συγκεκριμενη συνταγη μαλλον διαβασατε την συνταγη πολυ βιαστικα..
ξανακοιταξτε στα υλικα και θα δειτε πως αναφερουμε και τα γραμμαρια αναλυτικα