ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΠΚΕΙΚΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

Η πρώτη αναφορά του cupcake (κάπ κέικ) μπορεί να εντοπιστεί ήδη από το 1796, όταν στον τίτλο μίας συνταγής της Αμέλια Σίμονς Αμερικάνικη Μαγειρική, αναφέρεται “Ένα κέικ που ψήνεται σε μικρές κούπες”. Νωρίτερη αναφορά του όρου cupcake (κάπ κέικ) υπήρξε στο “75 Συνταγές για Γλυκά, Κέικ και Γλυκίσματα” το 1828 στο Βιβλίο Συνταγών της Ελίζας Λέσλι. 

Στις αρχές του 19ου αιώνα, υπήρξαν 2 διαφορετικές χρήσεις της ονομασίας, το cup cake (κάπ κέικ) και το cupcake (κάπκέικ). Σε προηγούμενους αιώνες, πριν κυκλοφορήσει ευρέως  το ταψί για μάφιν, τα κέικ συχνά ψηνόντουσαν σε μεμονωμένα φλιτζάνια του τσαγιού, σε ρέμεκινς ή σε φόρμες και πήραν το όνομα από τα cups (φλιτζάνια) που ψήθηκαν μέσα. Αυτή η χρήση των φλιτζανιών και των μεμονωμένων φορμών καθόρισαν και το όνομα που έχει παραμείνει το ίδιο έως και σήμερα, και ορίζει το όνομα “cupcake” (κάπκέικ) να δίδεται σε κάθε μικρό κέικ που είναι στο μέγεθος  ενός φλιτζανιού του τσαγιού. Εν τω μεταξύ τα Αγγλικά  fairycakes (κέικ της νεράιδας) δεν έχουν πολλά μεγέθη και διαφέρουν από τα Αμερικάνικα cupcakes (κάπκέικς), διότι είναι παραδοσιακά μικρότερα και σπανίως ολοκληρώνονται με περίτεχνο γλάσσο.

Φτιάξαμε Κάπκεικς Λεμόνι ( συνταγή θα βρείτε εδώ https://koykoycook.gr/?p=8784 )

Κάναμε βουτυρόκρεμα ( Χτυπήσαμε 500 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου- 1000 γρ άχνη κοσκινισμένη- 2 βανίλιες- και 3-4 κουταλιές γάλα φρέσκο ).

Χωρίσαμε την βουτυρόκρεμα σε 3 μπώλ.

Στα 2 μπώλ προσθέσαμε κόκκινο βρώσιμο χρώμα πάστα wilton και στο άλλο πράσινο ..

Στρώσαμε όλα τα κάπκεικς με λευκή στρώση βουτυρόκρεμας για βάση .

Θα χρειαστείτε καραμελάκια στα χρώματα των Χριστουγέννων, μύτες κορνέ, σακούλες κτλ..

Διακοσμήστε σύμφωνα με το δικό σας γούστο και την φαντασία..

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση:Pastry Chef/Sugarpaste Artist  Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON