ΤΟΥΡΤΑ SHOWER CAKE ΓΙΑ ΔΙΔΥΜΑ

Τα δίδυμα παιδιά είναι από μόνα τους ένα κάπως ασυνήθιστο φαινόμενο. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί μύθοι που τα περιβάλλουν.


Ανέκαθεν τα δίδυμα παιδιά θεωρούνταν συναρπαστικά. Υπάρχουν πολλοί γνωστοί θρύλοι που περιλαμβάνουν διδύμους. Για παράδειγμα, ο Κάστωρ και ο Πολυδεύκης (Διόσκουροι) από την αρχαιοελληνική μυθολογία. Οι πιο γνωστοί όμως δίδυμοι ήταν ο Ρωμύλος και ο Ρώμος, οι ιδρυτές της Ρώμης.

Στις περισσότερες αρχαίες κουλτούρες, οι άνθρωποι πίστευαν πως η γέννηση δίδυμων παιδιών είναι κακός οιωνός. Στην πραγματικότητα, οι αυτόχθονες της Αυστραλίας συνήθιζαν να σκοτώνουν είτε και τα δύο είτε αυτό που γεννιόταν δεύτερο. Δυστυχώς, ακόμα και η μητέρα είχε πολλές φορές την ίδια μοίρα.

Σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, οι πολλαπλές γεννήσεις έχουν σημειώσει αύξηση παγκοσμίως. Πράγματι, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι γεννήσεις διδύμων αυξήθηκαν κατά 76% από το 1980 έως το 2009, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικό Κέντρο Στατιστικής για την Υγεία. Αυτό αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης.

Όταν σκέφτεστε τα μονοζυγωτικά δίδυμα, το πιθανότερο είναι ότι πιστεύετε πως είναι ακριβώς ίδια. Όμως, δεν είναι. Πρώτον, δεν έχουν τα ίδια δακτυλικά αποτυπώματα. Αν και στην αρχή, πράγματι έχουν τα ίδια, αυτά διαφοροποιούνται ανάμεσα στην 6η και 13η εβδομάδα της κύησης.

Τουλάχιστον το 25% των διδύμων είναι «καθρέφτες δίδυμοι». Αυτό σημαίνει ότι το ένα παιδί είναι καθρέφτης του άλλου. Για παράδειγμα, εάν το ένα δίδυμο είναι δεξιόχειρας, το άλλο είναι αριστερόχειρας. Επιπλέον, εάν το ένα έχει ένα σημάδι εκ γενετής στο αριστερό πόδι, το άλλο θα το έχει στο δεξί.

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες στο www.koykoycook.gr .Αποφασίσαμε λοιπόν να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα με ζαχαρόπαστα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση. Κάποιες τούρτες είναι για αρχάριους  και άλλες για προχωρημένους και επαγγελματίες.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση:Pastry Chef/Sugarpaste Artist Decorator  Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON