Ίσως ο πιο ξακουστός και διάσημος Chef στην ιστορία, ο Escoffier υπήρξε ο πρωτοπόρος Chef της Γαλλίας στις αρχές του 20ου αιώνα. Δοξάστηκε για το ότι κατάφερε να απλοποιήσει τα φανταχτερά πιάτα τα οποία ο Careme είχε <<κωδικοποιήσει>>, ενώ αυτός θεωρείτε πατέρας της σύγχρονης γαλλικής κουζίνας όπως την εννοούμε σήμερα. Σχεδίασε τις συνταγές για πέντε βασικές σος, εξέδωσε το <<Le Guide Culinaire>>, το οποίο χρησιμοποιείται ακόμα από τις σχολές μαγειρικής ανά τον κόσμο. Ο Escoffier, εισάγοντας συγκεκριμένους κανόνες και πειθαρχία στην κουζίνα, εξύψωσε την μαγειρική σ’ ένα αξιοσέβαστο επάγγελμα. Εφηύρε εκατοντάδες πιάτα, όπως το “Peach Melba”, το “Cherries Jubilee” και το “Dauphine Potatoes”. Εκείνος εισήγαγε την έννοια του “a La Cart”, ο ίδιος εισήγαγε το στυλ “γραμμή παραγωγής” στις κουζίνες και άσκησε πιέσεις, ώστε οι γυναίκες να μπορούν να γευματίζουν δημόσια.
Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες στο www.koykoycook.gr .Αποφασίσαμε λοιπόν να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα με ζαχαρόπαστα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση. Κάποιες τούρτες είναι για αρχάριους και άλλες για προχωρημένους και επαγγελματίες.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση:Pastry Chef/Sugarpaste Artist –Decorator Ρένα Κώστογλου)