Ονομάζεται Schwarzwälderkirschtorte στα γερμανικά, που σημαίνει Μαύρο δάσος(Μέλανα Δρυμό)τούρτα κεράσι. Αυτό το κέικ έχει πολλαπλές (συνήθως 3- 4) στρώσεις παντεσπάνι σοκολάτας, κεράσια και σαντιγί. Καλύπτεται με σαντιγί,τριμμένη σοκολάτα και μερικά κεράσια για διακόσμηση. Το Kirschwasser (cherry σναπς) χρησιμοποιείται για αρωματίσει το παντεσπάνι.
Υπάρχουν πολλές εκδοχές για το πώς η τούρτα πήρε αρχικά το όνομά της. Μερικοί ιστορικοί λένε ότι ονομάστηκε από την παραδοσιακή ενδυμασία που φοριέται από τις γυναίκες στο Μέλανα Δρυμό. Το φόρεμα τους είναι μαύρο (ακριβώς όπως οι νιφάδες σοκολάτας), η μπλούζα είναι λευκή (όπως η κρέμα γάλακτος), και το καπέλο έχει κόκκινα πον-πον που μοιάζουν ακριβώς όπως τα κεράσια.
Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η τούρτα Μπλακ Φόρεστ εμφανίστηκε στην περιοχή του Μέλανα Δρυμού (Der Schwarzwald στα γερμανικά) που βρίσκεται στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης στα τέλη του 16 ου αιώνα . Αυτή η περιοχή είναι γνωστή για τα βύσσινα και το Kirsch ή Kirschwasser (ένα διπλό αποσταγμένο, καθαρό cherry brandy γίνεται από το ξινό βύσσινο). Συνδυάστε αυτά τα κεράσια με την αγάπη του Γερμανού για την σοκολάτας, και έχετε αυτό το υπέροχο γλύκισμα σοκολάτας με κρέμα και κεράσια.
Ο Josef Keller (1887-1981) είναι ο εφευρέτης της Black Forest. Ο Keller ήταν ο σεφ ζαχαροπλαστικής στο Café “Ahrend” (σήμερα ονομάζεται Agner) στο Bad Godesberg. Κατά το έτος 1915, δημιούργησε για πρώτη φορά αυτό που αποκάλεσε «Schwarzwaelder Kirsch”, ή “Black Forest Cherry”.
Μετά από το χρόνο του στο στρατό, ο Josef Keller ίδρυσε τη δική του καφετέρια στο Radolfzell. Ο Αύγουστος Schaefer έμαθε την ζαχαροπλαστική τέχνη ως μαθητευόμενος στον Josef Keller στο Radolfzell. Μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας, ο Josef Keller έδωσε στον Αύγουστο Schaefer το βιβλίο των συνταγών του, το οποίο περιείχε την αρχική συνταγή. Ο γιος του Claus Schaefer κληρονόμησε το βιβλίο και την αυθεντική συνταγή.
Η τούρτα Black Forest θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα γλυκά στην Γερμανία.
Εδώ την έκανα διαφορετική … Μια άλλη εκδοχή ….
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΕΔΩ :
YΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 φλιτζάνι σιρόπι από το βάζο των κερασιών
μισό φλιτζάνι ζάχαρη
1 σφηνάκι τσέρι μπράντι
Ρίχνουμε την ζάχαρη στο μείγμα από το σιρόπι και το μπράντι.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά περίπου.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και με αυτό ποτίζουμε το παντεσπάνι μας.
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 Βάζο sour cherries 680 γρ
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
250 γρ άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι κρεμόριο (προαιρετικά)
1 βανίλια
Στραγγίζουμε τα κεράσια και κρατάμε το ζουμί τους για να φτιάξουμε το σιρόπι.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη,το κρεμόριο και την βανίλια σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.
Ποτίζουμε το πρώτο παντεσπάνι και στρώνουμε από πάνω μια παχιά δόση κρέμας.
Βάζουμε μια στρώση κεράσια.
Συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση ..
Βρέχουμε και το τρίτο παντεσπάνι. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε
την σάλτσα σοκολάτας.
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
250 γρ κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού καλά γεμάτο βούτυρο ανάλατο
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και φέρτε την σε βρασμό.
Τραβήξτε από την φωτιά και ρίξτε μέσα την κουβερτουρα και το βούτυρο.
Αφήστε την στην άκρη για 5 λεπτά και μετά ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει
η σοκολάτα και το βούτυρο.
Αφήστε να κρυώσει και περιχύστε την τούρτα σας..
Στολίστε με φρέσκα κεράσια…
Έτοιμη …. Ώρα να την απολαύσετε ….
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
非常感謝您的文章,讓我知道黑森林蛋糕的典故與作法。