ΤΟΥΡΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙΑ

Ο όνος ή γαϊδούρι (equus asinus) παρουσιάζει συρρίκνωση στον πληθυσμό του τις τελευταίες δεκαετίες. Ειδικότερα, από τα 508.000 που υπήρχαν στην Ελλάδα το 1950, το 1995 μειώθηκαν σε 95.000 ενώ μέχρι κα το 2008 υπήρχαν λιγότερα από 16.000. 

Σήμερα υπολογίζεται πως σε όλη τη χώρα υπάρχουν λιγότερα από 13.000 γαϊδουράκια, εκ των οποίων τα περισσότερα στην Πελοπόννησο. Τα καθαρόαιμα ελληνικά γαϊδούρια όμως δεν ξεπερνούν τις 4.000. Γι’ αυτό και έχουν γίνει επίσημα αιτήματα να συμπεριληφθεί το ελληνικό γαϊδούρι στον κατάλογο με τους απειλούμενους πληθυσμούς του ΟΗΕ.

Ανήκει στην κατηγορία των ιπποειδών, δηλαδή είναι ξαδερφάκι με το άλογο και την ζέβρα. Είναι μόνοπλο, χορτοφάγο, θηλαστικό ζώο, του οποίου οι πρόγονοι του ήταν άγρια γαϊδούρια της Αφρικής και της Ασίας.

Αποτελεί επίσης εξαιρετικά σκληροτράχηλο ζώο. Μπορεί να ζήσει έως και 50 χρόνια, ενώ διασχίζει εύκολα τα πιο ανώμαλα εδάφη και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην έλλειψη νερού και την καταπόνηση.

Ακόμα, το γαϊδουράκι είναι φύσει κοινωνικό ζώο. Γι’ αυτό και δεν του αρέσει καθόλου η μοναξιά.

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες στο www.koykoycook.gr .Αποφασίσαμε λοιπόν να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα με ζαχαρόπαστα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση. Κάποιες τούρτες είναι για αρχάριους  και άλλες για προχωρημένους και επαγγελματίες.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση:Pastry Chef/Sugarpaste Artist Decorator  Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON