ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑΣ ΚΟΑΛΑ

Η Αυστραλία έχασε σχεδόν το 30% των κοάλα της από το 2018 έως σήμερα, ανακοίνωσε πρόσφατα το Αυστραλιανό Ίδρυμα για τα Κοάλα, αποδίδοντας το γεγονός στην ξηρασία, τις δασικές πυρκαγιές και την υλοτομία. Νωρίτερα, μία μελέτη είχε επισημάνει τον κίνδυνο τα κοάλα να εξαφανιστούν εντελώς έως το 2050 από την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας – όπου βρίσκονται τα περισσότερα, εξαιτίας της εκκαθάρισης εδαφών για τη γεωργία, της ανάπτυξης των πόλεων, των εξορύξεων και της υλοτομίας. Τα συμπαθή ζωάκια, που συναντώνται μόνο σε αυτή την ήπειρο της Γης, είναι χαρακτηρισμένα ως «Σχεδόν απειλούμενο είδος».

Το χρώμα των κοάλα ποικίλλει από ασημένιο μέχρι καφέ. Έχουν δυνατό, κοντό σώμα και μεγάλο κεφάλι, με στρογγυλά, τριχωτά αυτιά και μεγάλη, σε σχήμα κουταλιού, μύτη. Το κοάλα είναι το μόνο ζώο στη Γη του οποίου ο εγκέφαλος είναι ασυνήθιστα μικρός, καθώς το 40% της κρανιακής κοιλότητας καταλαμβάνεται από υγρό. Ωστόσο, τα κοάλα έχουν δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία μάλιστα μοιάζουν τόσο με τα ανθρώπινα, που δύσκολα διακρίνονται με γυμνό μάτι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΤΩΝ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ : https://koykoycook.gr/?p=25451

Κάντε παραπάνω ζύμη για τα αυτάκια των μπισκότων .

Αφήστε τα να κρυώσουν καλά κ κολλήστε την ζαχαρόπαστα με λίγο νερό.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση:Pastry Chef/Sugarpaste Artist Decorator  Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON