ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΑΦΤΙΣΗΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ

Η τελετή της Βάπτισης ή Βάφτισης, πραγματοποιείται σε παιδάκια βρεφικής ηλικίας.
Είναι η τελετή ονοματοδοσίας και ένα μυστήριο της εκκλησίας, κατά το οποίο αυτός που συμμετέχει γίνεται χριστιανός. Η βάφτιση όπως και ο Γάμος, αποτελούν και τα δυο μυστήρια της εκκλησίας μας.
Έτσι λοιπόν, αυτός που βαπτίζεται γίνεται πιστός της χριστιανικής εκκλησίας.
Η λέξη βάπτισμα, προέρχεται από τη λέξη βαπτίζω, που σημαίνει βουτάω. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην βάφτιση, δηλαδή βυθίζουν το μωράκι στην κολυμπήθρα, όπου και με αυτόν τον τρόπο γίνεται χριστιανός.
Η τελετή της βάπτισης, έχει τις ρίζες της στους αρχαίους χρόνους. Αλλά τότε, η βάπτιση γινόταν σε εξωτερικούς χώρους με τρεχούμενο νερό, όπως σε λίμνες ή ποτάμια.
Με το πέρασμα των ετών, η βάπτιση ή τα βαφτίσια ή η βάφτιση, γίνονται σε κλειστούς χώρους, δηλαδή σε εκκλησίες.
Έχει μετατραπεί και αυτή, η βάπτιση, όπως και ο γάμος, σε κοσμικό γεγονός και σημείο συνάντησης για φίλους και συγγενείς.
Μεγάλο ρόλο στην βάπτιση παίζει ο Νονός ή η Νονά. Ο νονός και η νονά, είναι μεταξύ των γονιών και του μωρού και βοηθάνε στην σωστή χριστιανική πνευματική ανατροφή του παιδιού.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(θα χρειαστείτε 3 δόσεις για 50 περίπου μπισκότα)

 

150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ άσπρη ζάχαρη

50 γρ ακατέργαστη ζάχαρη

1 αυγό και ένα ασπράδι

2 βανίλιες 

340 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ  κακάο σκόνη άγλυκο

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

 

Χτυπήστε το βούτυρο με τις ζάχαρες να αφρατέψουν.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 C.

 

Ρίξτε το αυγό, το ασπράδι,το κονιάκ και το άρωμα.

Αλλάξτε εξάρτημα και βάλτε τον γάντζο στο μίξερ.

Ρίξτε το αλεύρι και το κακάο  και ζυμώστε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

 

Ανοίξτε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη σας (2 εκ περίπου πάχος).

 

Κόψτε τα μπισκότα με το κουπάτ .

 

Βάλτε τα σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος.

Ψήστε για περίπου 8 λεπτά.

 

Αφήστε τα να κρυώσουν καλά..

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

 

Ανάλογα με το σχέδιο που θέλετε να κάνετε στα μπισκότα σας θα χρειαστείτε ζαχαρόπαστα  και τα ανάλογα κουπάτ.

Δείτε ενδεικτικά τι κάναμε εμείς..

Η ζαχαρόπαστα κολλάει πάνω στα μπισκότα με λίγο νεράκι (αλείψτε ελαφρά με ένα πινελάκι)

Με τον ίδιο τρόπο θα κολλήσετε ζαχαρόπαστα πάνω σε ζαχαρόπαστα.

 

Αφήστε να κολλήσουν καλά οι ζαχαρόπαστες και βάλτε τα μπισκότα σας σε σακουλάκια.

Καλή επιτυχία !!!!

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON