Το σκούρο κόκκινο κραγιόν ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς αποχρώσεις κατά τη διάρκεια του 19ου και του 20ού αιώνα, ειδικά στη δεκαετία του 1920.Το κραγιόν φοριόταν γύρω από τα χείλη για να σχηματίσει ένα “τόξο του Cupid”, εμπνευσμένο από την ηθοποιό Clara Bow.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1940, πολλά βιβλία και περιοδικά εφήβων τόνισαν ότι οι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες χωρίς μακιγιάζ. Βιβλία και περιοδικά επίσης προειδοποίησαν τα κορίτσια ότι η χρήση καλλυντικών θα μπορούσε να καταστρέψει τις πιθανότητες δημοτικότητας και καριέρας τους. Η επιρροή αυτών των άρθρων ήταν ότι το ροζ κραγιόν ήταν προκλητικά για τους άνδρες. Παρά την αυξημένη χρήση των καλλυντικών, εξακολουθεί να συνδέεται με την πορνεία και γι αυτό οι έφηβες αποθαρρύνονταν να φορούν καλλυντικά, φοβούμενα ότι θα θεωρηθούν πόρνες
Μέχρι τη δεκαετία του 1950, οι κινηματογραφικές ηθοποιοί Marilyn Monroe και Elizabeth Taylor βοήθησαν να ξαναφέρουν στην μόδα τα σκούρα κραγιόν. Μια έρευνα του 1951 αποκάλυψε ότι τα δύο τρίτα των έφηβων κοριτσιών φορούσαν κραγιόν……
Το βερνίκι προέρχεται από την Κίνα και χρονολογείται από το 3000 π.Χ. Γύρω στο 600 π.Χ., κατά τη διάρκεια της δυναστείας Zhou, το βασιλικό παλάτι προτιμούσε τα χρώματα χρυσού και αργύρου. Ωστόσο, το κόκκινο και το μαύρο τελικά αντικατέστησαν αυτά τα χρώματα ως βασιλικά αγαπημένα. Κατά τη διάρκεια της δυναστείας του Μινγκ, τα βερνίκια νυχιών παραγόταν από ένα μείγμα που περιελάμβανε μελισσοκέρι, ασπράδια αυγών, ζελατίνη, φυτικές βαφές και αραβικό κόμμι.
Στην Αίγυπτο, οι κατώτερες τάξεις προτιμούσαν ανοιχτά χρώματα. Οι μουμιοποιημένοι Φαραώ είχαν επίσης τα νύχια τους ζωγραφισμένα με χέννα.
Το χρωματισμένο βερνίκι νυχιών δεν εμφανίστηκε μέχρι τη δεκαετία του 1920. Οι πρώιμες φόρμουλες δημιουργίας βερνικιών νυχιών δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας βασικά συστατικά όπως λάδι λεβάντας, καρμίνη, οξειδίου του κασσίτερου και περγαμόντο.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΕΔΩ : https://koykoycook.gr/?p=27539
Θα χρειαστείτε και τα ανάλογα κουπάτ που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα ειδών Ζαχαροπλαστικής .
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)