ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Συνταγή για το παντεσπάνι σοκολάτας εδώ : https://koykoycook.gr/?p=5430
Φτιάξτε το από την προηγούμενη μέρα.
Φρέσκο δεν θα κοπεί καλά.
Εμείς χρησιμοποιήσαμε μια φόρμα καρδιά αρκετά βαθιά.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1500 ml κρέμα γάλακτος φυτική
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
600 γρ κουβερτουρα λιωμένη σε μπαίν μαρί (όχι ζεστή)
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ προσθέτοντας σταδιακά την άχνη μέχρι να έχετε
μια σφικτή σαντιγί..
Προσθέστε στην σαντιγί σας την λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια μαρίζα..
Αφήστε στο ψυγείο να σφίξει.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΟΥ
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ζεστό νερό
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας ρόφημα Κάντμπουρυ
1 κουταλάκι της σούπας κακάο σκόνη άγλυκο
1 σφηνάκι κονιάκ
Αναμείξτε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Ποτίζουμε το πρώτο μας παντεσπάνι και στρώνουμε κρέμα σοκολάτα.
Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι .
Με μια σπάτουλα επικαλύπτουμε προσεχτικά όλη την τούρτα με την κρέμα που μας έχει περισσέψει.
Βάζουμε κατάψυξη για 1 ώρα .(Έτσι θα στρώσει καλύτερα η ζαχαρόπαστα από πάνω).
Ανοίγουμε την κόκκινη ζαχαρόπαστα σε καθαρό πάγκο που έχουμε πασπαλίσει με άχνη..
Μεταφέρουμε το φύλλο της ζαχαρόπαστας με τον πλάστη πάνω στην τούρτα μας ..
Πιέζουμε με τα χέρια μας η με το ειδικό εργαλείο να κολλήσει καλά..
Κόβουμε το περίσσευμα γύρω γύρω με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Με την λευκή ζαχαρόπαστα φτιάχνουμε την κορδέλα και την κολλάμε με λίγο νεράκι
διαγώνια στην τούρτα μας…
Φτιάχνουμε και κολλάμε τον φιόγκο…
Έτοιμη …
Και όπως γράφει η ποιήτρια Κική Δημουλά
«Ο έρωτας
όνομα ουσιαστικόν
πολύ ουσιαστικόν,
ενικού αριθμού,
γένους ούτε θηλυκού ούτε αρσενικού,
γένους ανυπεράσπιστου.
Πληθυντικός αριθμός
οι ανυπεράσπιστοι έρωτες».
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)