Η νύχτα που ο Άγιος Βασίλης θα φέρει τα δώρα πλησιάζει. Ανάλογα με το πρόγραμμά του, θα περάσει τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά από τα σπίτια μας, θα γεμίσει τις κάλτσες στο τζάκι με σοκολάτες, μικρά γλυκά και άλλα χρωματιστά καλούδια με εντυπωσιακό περιτύλιγμα.
Εμείς θα έχουμε φροντίσει εκείνες τις ημέρες κάτω από το δέντρο να υπάρχει χώρος για να βάλει τα δώρα του .Πόσες φορές μέσα στη βραδιά κοιτάζουν προς τη μεριά του δέντρου τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι; Μήπως ο Άγιος Βασίλης ήρθε και δεν το καταλάβαμε;
Ο Άγιος Βασίλης αυτό το γνωρίζει, και θα κάνει τα πάντα για να μας δώσει χαρά και να δει την έκπληξη στα μάτια μας, όσων ετών κι αν είμαστε. Αναγνωρίζει επίσης ποιος απ’όλους μας αγκαλιάζει και πολλαπλασιάζει το πνεύμα των Χριστουγέννων – της χαράς, του μοιράσματος, της προσφοράς και της ανιδιοτελούς αγάπης.
Εμείς θα του προσφέρουμε με αγάπη τα πιο φρέσκα, λαχταριστά και μοσχομυριστά μπισκότα, μαζί με ένα ποτήρι γάλα και το σημείωμά μας, για να τα βρει όταν έρθει στο σπιτικό μας να αφήσει δώρα..
Καλώς ήρθες Άγιε Βασίλη – και του χρόνου με υγεία!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(αυτή η δόση βγάζει 50 μπισκότα)
450 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ άσπρη ζάχαρη
150 γρ ακατέργαστη ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
3 αυγό και 3 ασπράδια
1320 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 βανίλιες
6 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Ζαχαρόπαστες ( ότι χρώμα θέλετε ) και κουπάτ
Χτυπήστε το βούτυρο με τις ζάχαρες να αφρατέψουν.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 C.
Ρίξτε σταδιακά τα αυγά, τα ασπράδια και την κανέλα.
Ρίξτε το αλεύρι και τις βανίλιες και ζυμώστε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Προσθέστε τον χυμό..
Ανοίξτε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη σας ( 1 δάκτυλο πάχος).
Κόψτε μπισκότα με στρογγυλό κουπάτ(διαμέτρου 7 εκ).
Βάλτε τα να ψηθούν για περίπου 8-10 λεπτά σε ταψιά που έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος..
Αφήστε τα να κρυώσουν καλά..
Αρχίστε την διακόσμηση..
(Η ζαχαρόπαστα κολλάει τέλεια πάνω στα μπισκότα με λίγο νερό με την βοήθεια ενός μικρού πινέλου.)
Αν θέλετε να κάνετε μπισκότα σοκολάτας συνταγή εδώ https://koykoycook.gr/?p=25451
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)