KEIK ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ,ΓΑΛΑ & ΒΟΥΤΥΡΟ

Μήπως τελευταία παρατηρείτε διάφορα προβλήματα στον οργανισμό σας ύστερα από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών όπως το γάλα, τα οστρακοειδή και τα φιστίκια; Μάθετε πώς να αποφεύγετε τέτοια συνηθισμένα αλλεργιογόνα και ανακαλύψτε εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τα υποκαταστήσετε.

Διαβάσατε ποτέ τη λίστα με τα συστατικά που υπάρχει στο πίσω μέρος της συσκευασίας κάθε τροφής; Αναρωτηθήκατε γιατί κάποια από αυτά όπως η σόγια και τα φιστίκια αναφέρονται ξεχωριστά; Η απάντηση βρίσκεται στο ότι τέτοιου είδους συστατικά αποτελούν συνήθη αλλεργιογόνα γι’ αυτό και είναι σημαντικό να αναφέρονται ξεχωριστά. Αν και θα μπορούσε κανείς να αναπτύξει τροφικές αλλεργίες σε οποιοδήποτε τρόφιμο, υπάρχει μια λίστα που περιλαμβάνει 8 από τις πιο συνηθισμένες τροφές που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων απαιτεί οι κατασκευαστές τροφίμων να περιλαμβάνουν στο πίσω μέρος της συσκευασίας τους τη λίστα με τα οκτώ αυτά τρόφιμα. Εάν είστε αλλεργικοί σε κάποιο από αυτά, ή αν θέλετε να κάνετε το τραπέζι σε κάποιον που είναι αλλεργικός, θα βρείτε τις παρακάτω πληροφορίες ιδιαίτερα χρήσιμες καθώς πολλά από αυτά τα συστατικά μπορεί να «παραμονεύουν» ακόμη και στις πιο απρόσμενες τροφές.

Συνέχεια στο άρθρο εδώ : http://www.clickatlife.gr/your-life/story/12216/oi-8-pio-simantikes-allergiogones-trofes-kai-pos-na-tis-apofugete

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1,1/2 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα

μια πρέζα αλάτι

ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι

1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι

5 κουταλιές της σούπας καλό ελαιόλαδο η ηλιέλαιο

1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150 βαθμούς Κελσίου.

Βουτυρώστε και αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκατοστων.

Βάλτε τα πρώτα 5 υλικά σε ένα φαρδύ μπώλ .

Ανακατέψτε τα με ένα κουτάλι.

 

Κάντε 3 λακουβίτσες  στο μείγμα των αλεύρων( 2 μικρές και μια μεγάλη)

Ρίξτε στην μια λακουβίτσα το ξίδι , στην άλλη λακουβίτσα το ηλιέλαιο και

στην μεγαλύτερη τον χυμό..

Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι και βάλτε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι.

 

Ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά (μέχρι να το τρυπάτε και να βγαίνει το ξυλάκι καθαρό)..

Αναποδογυρίστε το σε πιατέλα και όπως είναι ζεστό πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη η

καλύψτε το με μαρμελάδα πορτοκάλι (συνταγή εδώ https://koykoycook.gr/?p=26081)

 και πασπαλίστε το με ινδοκάρυδο.

 

Το κέικ είναι άγλυκο γιαυτό αν το θέλετε πιο γλυκό αυξήστε την ζάχαρη

(προσθέστε ακόμα μισό φλιτζάνι).

 

 

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON