ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ME ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ,ΦΛΕΙΚΣ ΑΛΜΥΡΟΥ ΜΑΣΤΕΛΟ & ΡΟΔΕΛΕΣ ΕΛΗΑΣ

Η Μπρουσκέτα είναι ένα υπέροχο Ιταλικό ορεκτικό, με το οποίο μπορεί να ξεκινήσει κανείς ένα παραδοσιακό γεύμα με Ιταλικές γεύσεις. Το βασικό συστατικό είναι το ψωμί, κομμένο σε φέτες το οποίο ψήνεται στη σχάρα ή στο γκριλ.

Στη συνέχεια, η επιφάνειά του τρίβεται με σκόρδο, και στην πιο απλή εκδοχή της Μπρουσκέτα, απλά προστίθεται ελαιόλαδο και ρίγανη ή βασιλικός.

Υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές με αλλαντικά, τυριά ή σάλτσες/αλοιφές αλλά εμείς σας προτείνουμε μια δική μας εκδοχή .

Προζυμένιο Ζεστό ψωμί ψημένο μαζί με Μαρμελάδα ντομάτας και υπέροχο αλμυρό μαστελο …

 

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Φέτες προζυμένιου ψωμιού ψημένο στο γκρίλ η στην σχάρα ( η οποίο άλλο ψωμί εσείς αγαπάτε)

Μαρμελάδα Ντομάτας 

Φλέικς Αλμυρού μαστέλο

Ροδέλες πράσινης ελιάς

Φτιάξτε την μαρμελάδα ντομάτας 

 

Συνταγή εδώ : https://koykoycook.gr/?p=13466

 

Κόψτε το ψωμί σε φέτες και ψήστε το να τραγανίσει.

 

Στρώστε ένα στρώμα μαρμελάδα με ένα κουταλάκι του γλυκού.

 

Βάλτε από πάνω τα φλέικς του τυριού.

Διακοσμήστε με τις ροδέλες ελιάς ..

Σερβίρετε αμέσως ..

 

Εγώ σήμερα έφαγα 2 φέτες σαν Brunch..

Επίσης έχω συνοδέψει το παραπάνω πιάτο με παγωμένο γλυκό κρασί Φυλλάς της ΕΟΣ Σάμου ..

Το ψωμί λειτουργεί σαν βάση και από πάνω ισορροπούν η γλυκύτητα της μαρμελάδας με την αλμυρότητα του τυριού..

Πραγματική γαστριμαργική απόλαυση…

 

 

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON