Κλοουνοφοβία. Ο φόβος για τους κλόουν. Και όμως, ναι, υπάρχει τέτοιος όρος. Ευκαιρία να μιλήσουμε για τους πιο αποτρόπαιους κλόουν που έχουν στοιχειώσει τα όνειρα εκατομμυρίων παιδιών αλλά και ενηλίκων.
Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι οι περιπτώσεις της κλοουνοφοβίας αυξήθηκαν μετά τη δεκαετία του ’90, εξαιτίας της κλασικής ταινίας τρόμου Poltergeist του Steven Spielberg για την οποία γράφουμε παρακάτω.
Ο κλόουν πρωταγωνιστής – δολοφόνος έχει απασχολήσει τον παγκόσμιο κινηματογράφο τα τελευταία 30 χρόνια και αποτελεί αγαπημένο θέμα.
Ο πρώτος που τους έβαλε ως τρομακτικά όντα στις τηλεοράσεις ήταν ο μετρ των βιβλίων τρόμου, Στίβεν Κινγκ. Και την ιδέα του, την ακολούθησαν πολλοί.
Στο νέο κύκλο του American Horror Story άλλωστε πρωταγωνιστή ένας σαδιστής και αιμοδιψής κλόουν που επιτίθεται σε ζευγάρια με ψαλίδια, φυλακίζει παιδιά σε ένα σχολικό λεωφορείο και γενικά σπέρνει τον πανικό.
“Το Χόλιγουντ πλουτίζει δραματοποιώντας τον κανόνα”, δήλωσε ο Glenn Kohlberger, πρόεδρος του συλλόγου Clowns of America International, που είναι ο μεγαλύτερος της Αμερικής, στο Hollywood Reporter.
“Παίρνει οποιαδήποτε κατάσταση, χωρίς να έχει σημασία πόσο καλή ή αγνή είναι, και την μετατρέπει σε εφιάλτη. Δεν υποστηρίζουμε κανένα μέσο ή έργο που προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και συμβάλλει στην φοβία των κλόουν” (coulrophobia στα αγγλικά).
Ο δημιουργός της σειράς, Ryan Murphy, δήλωσε ότι “υπάρχει μια μεγάλη ιστορία που εξηγεί τη συμπεριφορά του κλόουν της σειράς και γιατί κάνει ό,τι κάνει, βασισμένη σε έναν αστικό μύθο που αποκαλύπτεται στη συνέχεια. Η οπτική που έχουμε επιλέξει είναι πολύ ασυνήθιστη”.
http://news247.gr/eidiseis/afieromata/oi-pio-tromaktikoi-klooyn-olwn-twn-epoxwn.3303165.html
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΕΔΩ ..https://koykoycook.gr/?p=5430
η αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο παντεσπάνι σοκολάτας.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού δυνατό καφέ (εσπρέσο η γαλλικό η νεσκαφέ)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο η μισό κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλο
Αναμείξτε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
900 γρ τυρί Φιλαδέλφεια
150 γρ ζάχαρη άχνη
200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γρ κακάο σκόνη άγλυκο κοσκινισμένο
Αφήστε το τυρί εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.
Χτυπήστε το τυρί στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μαζί με την άχνη.
Προσθέστε το κακάο..
Ρίξτε σταδιακά την κρέμα γάλακτος μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Μην παραχτυπήσετε το μείγμα.
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Κόψτε το παντεσπάνι στα 3.
Ποτίστε την πρώτη βάση με το μείγμα του καφέ.
Στρώστε το πρώτο στρώμα της κρέμας.
Συνεχίστε με την δεύτερη βάση και μετά με την τρίτη.
Ποτίστε και την τρίτη βάση.
Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει για μια ώρα.
Αλείψτε όλη την τούρτα με βουτυρόκρεμα,
(χτυπήστε 1 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο +1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη+ μια βανίλια).
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Θα χρειαστείτε άσπρη ζαχαρόπαστα ,ζαχαρόπαστα σε χρώματα,αυγόγλασσο,
κόκκινο χρώμα,ένα μαύρο βρώσιμο μαρκαδόρο και πολύ φαντασία.
Δείτε την διακόσμηση βήμα βήμα στις φωτογραφίες.
Καλή αποκριά…
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου) (Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)