Η Merenda είναι η πρώτη πραλίνα φουντουκιού στην Ελλάδα, που εμφανίστηκε μόλις τη δεκαετία του ’50. Η πρώτη Merenda δημιουργήθηκε στο εργοστάσιο Παυλίδη της οδού Πειραιώς και έκλεψε αμέσως την καρδιά όχι μόνο των μικρών αλλά και των μεγάλων. Σήμερα δεν είναι απλά η πραλίνα φουντουκιού που αγαπάμε περισσότερο, είναι και ο πιο γλυκός δεσμός με την παιδική μας ηλικία.
Γιατί το παιδί που έχουμε μέσα μας, θα ζητάει πάντα Merenda!
Κύρια αντίπαλος μια άλλη λατρεμένη κυρία η Nutella..
Οι γνώμες διίστανται ….
Άποψη πρώτη…..
Μερέντα εσύ μας οδηγείς. Πού; Στο γευστικό “overload”. Καλή και η νουτέλα, αλλά αυτό το γευστικό “γέμισμα” που σου προσφέρει η Μερέντα, δεν στο προσφέρει τίποτα άλλο παρεμφερές. Καλύτερος συνδυασμός; Με χοντρή φέτα τσουρεκιού. Έπος. Κόλαση και τα συναφή. Γεύση απόλυτα συνυφασμένη με τις παιδικές μου αναμνήσεις.
Η άλλη άποψη λέει…
Χωρίς πολλά πολλά, Nutella. Πιο πηχτή, πιο συμπαγής, πιο φουντουκένια. Δώσε μου ένα βαζάκι Nutella και άσε με σε μια γωνία να πεθάνω ήσυχη. Χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως πως δεν αγαπάω την Merenda – Merenda ήταν άλλωστε το βαζάκι που κρυβόταν μόνιμα κάτω από το παιδικό και εφηβικό μου κρεβάτι.
Η επιλογή δική σας…
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Συνταγή εδώ: https://koykoycook.gr/?p=760
Όταν το παντεσπάνι σας κρυώσει καλά κόψτε το σε 3 φέτες.
(Είναι καλύτερα να το κάνετε από την προηγούμενη μέρα).
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο παντεσπάνι αν δεν έχετε χρόνο.
Ετοιμάστε 1 κούπα ζεστό νερό και διαλύστε μέσα 2 κουταλιές Cadbury
ρόφημα σε σκόνη και ένα κουταλάκι κοφτό νεσκαφέ.
Με αυτό θα ποτίσουμε τα παντεσπάνια μας.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
2 κουτιά Μόρφατ σαντιγί (250 γρ επί 2)
3 μεγάλες κουταλιές της σούπας Μερέντα
Χτυπήστε στο μίξερ τις Μόρφατ.
Ρίξτε στο τέλος την Μερέντα και χτυπήστε να ομογενοποιηθεί.
Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα.
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
2 φάκελοι Μόρφατ σαντιγί σε σκόνη
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
2 φλιτζάνια περίπου ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα της τούρτας
Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι και στρώστε την μισή κρέμα.
Κάντε το ίδιο και με το δεύτερο παντεσπάνι.
Βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Χτυπήστε την Μόρφατ σε σκόνη με το γάλα .
Επικαλύψτε όλη την τούρτα εξωτερικά.
Πασπαλίστε με άφθονο ινδοκάρυδο ..
Διακοσμήστε γύρω γύρω και από πάνω με Φοντάν Ινδοκάρυδου
και ροζέτες σαντιγί.
Συνταγή για τα φοντάν εδώ : https://koykoycook.gr/?p=15962
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)