<…..Όταν όμως βγήκε το φεγγάρι ο Χάνσελ δεν μπόρεσε να βρει τα ψίχουλα, καθώς τα πουλιά του δάσους τα είχαν ήδη φάει. Ο Χάνσελ δεν έχασε το θάρος του και είπε στην Γκρέτελ ότι θα έβρισκε μόνος του το δρόμο για να βγουν από το δάσος. Όμως πολύ γρήγορα χάθηκαν και περπάτησαν όλη τη νύχτα και όλη τη μέρα μέχρι που αποκοιμήθηκαν από την κούραση. Μετά περπάτησαν άλλη μία μέρα αλλά δεν κατάφεραν να βγουν από το δάσος. Τα παιδιά ήταν πολύ πεινασμένα καθώς δεν είχαν τίποτε άλλο να φάνε παρά μόνο μερικές άγριες φράουλες που βρήκανε στο δρόμο τους. Αφού περπάτησαν την επόμενη μέρα μέχρι το μεσημέρι, φτάσανε σε ένα σπίτι το οποίο ήταν κατασκευασμένο ολόκληρο από ψωμί, ενώ είχε επικάλυψη από γλυκά και τα παράθυρα ήταν από άσπρη ζάχαρη. «Εκεί θα σταθούμε και θα φάμε μέχρι να χορτάσουμε» είπε ο Χάνσελ «εγώ θα ξεκινήσω από την σκεπή, εσύ ξεκίνα να τρως από το παράθυρο, που είναι γλυκό και θα σου αρέσει». Μόλις άρχισε η Γκρέτελ να τρώει από τη ζάχαρη άκουσε μία φωνή από μέσα να λέει:«κρίτσι, κρίτσι κριτσινάκι,ποιος μασουλάει το σπιτάκι»??Τα παιδιά απάντησαν:«Κανείς κυρά, κανείς κυρά, Είμαι ο αέρας που φυσά»Και συνέχισαν να τρώνε. Η Γκρέτελ έσπασε και έβγαλε ένα στρόγγυλο τζάμι από το παράθυρο ενώ ο Χάνσελ έκοψε ένα τεράστιο κομμάτι γλυκό από την σκεπή. Τότε άνοιξε η πόρτα και μια γριά βγήκε από το σπίτι. Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ τρόμαξαν τόσο πολύ που ότι κρατούσαν τους έπεσε από τα χέρια. …>
Χάνσελ και Γκρέτελ (των αδελφών Grimm)
http://paramithakia.blogspot.gr/2011/03/blog-post.html
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά( χωρισμένα κρόκοι και ασπράδια)
100 γρ άσπρη ζάχαρη
50 γρ ακατέργαστη ζάχαρη
50 γρ σκόνη κακάο κοσκινισμένο
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας η 2 βανίλιες σε σκόνη
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 170 c.
Αλείψτε βούτυρο ένα ταψί (38χ34).
Στρώστε χαρτί ψησίματος έτσι ώστε να είναι καλυμμένα και τα τοιχώματα.
Αλείψτε και το χαρτί ελαφρά με βούτυρο.
Χτυπήστε τα ασπράδια να πήξουν και προσθέστε 50 γρ ζάχαρη (ακατέργαστη).
Αφήστε τα στην άκρη ..Μην τα πήξετε πάρα πολύ..
Χτυπήστε στο μίξερ τούς κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη ( 100 γρ) να αφρατέψουν και να πάρουν κρεμώδη υφή..
Προσθέστε τις βανίλιες και το κακάο..
Βγάλτε το μπώλ από το μίξερ και με μια κουτάλα προσθέστε σιγά σιγά τα ασπράδια .
Ανακατεύετε από κάτω προς τα πάνω ..
Δεν θέλουμε να χαθεί ο αέρας που μας δίνει η μαρέγκα ..
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί σας και < χτυπήστε > πάνω στο πάγκο τής κουζίνας η
κουνήστε το πέρα δώθε για να κάτσει και να ισιώσει καλά..
Ψήστε για 20 λεπτά περίπου.
Αφήστε να κρυώσει καλά και βγάλτε το από το ταψί.
Κόψτε το στην μέση ακριβώς και ετοιμάστε την γέμιση.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
3 φάκελοι Γκαρνί ζαχαροπλαστικής κακάο
2,1/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές κακάο κοσκινισμένο
Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει..
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
280 γρ σοκολάτα γάλακτος
400 γρ κρέμα γάλακτος
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας βούτυρο
Βάλτε σε κατσαρόλα ,σε σιγανή φωτιά την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος ..
Ανακατέψτε καλά να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα ..
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε να λιώσει καλά.
Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε την να κρυώσει .
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Στρώστε πάνω στο μισό παντεσπάνι κρέμα Γκαρνί.
Σκεπάστε το με το υπόλοιπο παντεσπάνι ..
Βάλτε το ξανά στο ψυγείο για μισή ώρα..
Με μια κουτάλα περιχύστε την τούρτα με την γκανάς σοκολάτας..
Αφήστε την να σταθεροποιηθεί.
Βάλτε σε κορνέ την υπόλοιπη κρέμα Γκαρνί και στολίστε την τούρτα σας …
TIPS: Μην ποτίσετε το παντεσπάνι γιατί δεν χρειάζεται ..
Είναι πολύ μαλακό και αφράτο.
Αν θέλετε να φτιάξετε και άλλο στρώμα τούρτας, φτιάξτε άλλο ένα παντεσπάνι και διπλή δόση γέμισης.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)