ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

<…..Όταν όμως βγήκε το φεγγάρι ο Χάνσελ δεν μπόρεσε να βρει τα ψίχουλα, καθώς τα πουλιά του δάσους τα είχαν ήδη φάει. Ο Χάνσελ δεν έχασε το θάρος του και είπε στην Γκρέτελ ότι θα έβρισκε μόνος του το δρόμο για να βγουν από το δάσος. Όμως πολύ γρήγορα χάθηκαν και περπάτησαν όλη τη νύχτα και όλη τη μέρα μέχρι που αποκοιμήθηκαν από την κούραση. Μετά περπάτησαν άλλη μία μέρα αλλά δεν κατάφεραν να βγουν από το δάσος. Τα παιδιά ήταν πολύ πεινασμένα καθώς δεν είχαν τίποτε άλλο να φάνε παρά μόνο μερικές άγριες φράουλες που βρήκανε στο δρόμο τους. Αφού περπάτησαν την επόμενη μέρα μέχρι το μεσημέρι, φτάσανε σε ένα σπίτι το οποίο ήταν κατασκευασμένο ολόκληρο από ψωμί, ενώ είχε επικάλυψη από γλυκά και τα παράθυρα ήταν από άσπρη ζάχαρη. «Εκεί θα σταθούμε και θα φάμε μέχρι να χορτάσουμε» είπε ο Χάνσελ «εγώ θα ξεκινήσω από την σκεπή, εσύ ξεκίνα να τρως από το παράθυρο, που είναι γλυκό και θα σου αρέσει». Μόλις άρχισε η Γκρέτελ να τρώει από τη ζάχαρη άκουσε μία φωνή από μέσα να λέει:«κρίτσι, κρίτσι κριτσινάκι,ποιος μασουλάει το σπιτάκι»??Τα παιδιά απάντησαν:«Κανείς κυρά, κανείς κυρά, Είμαι ο αέρας που φυσά»Και συνέχισαν να τρώνε. Η Γκρέτελ έσπασε και έβγαλε ένα στρόγγυλο τζάμι από το παράθυρο ενώ ο Χάνσελ έκοψε ένα τεράστιο κομμάτι γλυκό από την σκεπή. Τότε άνοιξε η πόρτα και μια γριά βγήκε  από το σπίτι. Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ τρόμαξαν τόσο πολύ που ότι κρατούσαν τους έπεσε από τα χέρια. …>

Χάνσελ και Γκρέτελ (των αδελφών Grimm)

http://paramithakia.blogspot.gr/2011/03/blog-post.html

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

210820142435 (2)

6 αυγά( χωρισμένα κρόκοι και ασπράδια)

100 γρ άσπρη ζάχαρη

50 γρ ακατέργαστη ζάχαρη

50 γρ σκόνη κακάο κοσκινισμένο

1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας  η 2 βανίλιες σε σκόνη 

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 170 c.

1912201320101

Αλείψτε βούτυρο ένα ταψί (38χ34).

Στρώστε χαρτί ψησίματος έτσι ώστε να είναι καλυμμένα και τα τοιχώματα. 

Αλείψτε και το χαρτί ελαφρά με βούτυρο.

1912201320105

Χτυπήστε τα ασπράδια να πήξουν και προσθέστε  50 γρ ζάχαρη (ακατέργαστη).

Αφήστε τα στην άκρη ..Μην τα πήξετε πάρα πολύ..

1912201320098

Χτυπήστε στο μίξερ τούς κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη ( 100 γρ) να αφρατέψουν και να πάρουν κρεμώδη υφή..

Προσθέστε τις βανίλιες και το κακάο..

291220129151

Βγάλτε το μπώλ από το μίξερ και με μια κουτάλα προσθέστε σιγά σιγά τα ασπράδια .

Ανακατεύετε από κάτω προς τα πάνω ..

Δεν θέλουμε να χαθεί ο αέρας που μας δίνει η μαρέγκα ..

291220129153

Ρίξτε το μείγμα στο ταψί σας και < χτυπήστε > πάνω στο πάγκο τής κουζίνας η

 κουνήστε το πέρα δώθε για να κάτσει και να ισιώσει καλά..

1912201320112

Ψήστε  για 20 λεπτά περίπου.

291220129160

Αφήστε να κρυώσει καλά και βγάλτε  το από το ταψί.

1912201320129

Κόψτε το στην μέση ακριβώς και ετοιμάστε την γέμιση.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1701201421310 (2)

3 φάκελοι Γκαρνί ζαχαροπλαστικής κακάο

2,1/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος

4 κουταλιές κακάο κοσκινισμένο

Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει..

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ  ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1912201320173

280 γρ σοκολάτα γάλακτος

400 γρ κρέμα γάλακτος

1 μεγάλη κουταλιά της σούπας βούτυρο

Βάλτε σε κατσαρόλα ,σε σιγανή φωτιά την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος ..

Ανακατέψτε καλά να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα ..

200520121026-1024x768

Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε  να λιώσει καλά.

Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε την να κρυώσει .

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

1912201320137

Στρώστε πάνω στο μισό παντεσπάνι κρέμα Γκαρνί.

1912201320144

Σκεπάστε το με το υπόλοιπο παντεσπάνι ..

Βάλτε το ξανά στο ψυγείο για μισή ώρα..

210820142436 (2)

Με μια κουτάλα περιχύστε την τούρτα  με την  γκανάς σοκολάτας..

Αφήστε την  να σταθεροποιηθεί.

Βάλτε σε κορνέ την υπόλοιπη κρέμα Γκαρνί  και στολίστε την τούρτα σας …

210820142437 (2)

TIPS:  Μην ποτίσετε το παντεσπάνι γιατί δεν χρειάζεται ..

Είναι πολύ μαλακό και αφράτο.

Αν θέλετε να φτιάξετε και άλλο στρώμα τούρτας, φτιάξτε άλλο ένα παντεσπάνι και διπλή δόση γέμισης.

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON