ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ !!

Σήμερα έκανα κάτι εύκολο και γρήγορο . Αλμυρή τάρτα με τέσσερα τυριά και κόκκινη πιπεριά.
Νόστιμο, πικάντικο,γευστικό που θα σας απαλλάξει από όλα τα υπολείματα τυριών που
τυχόν έχουν μείνει στο ψυγείο σας ..

 

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ-ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ

300 γρ βούτυρο μαλακό
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 αυγά
80 γρ νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε βούτυρο, αλεύρι, αλάτι και ζάχαρη στο μίξερ και ανακατεύουμε να ψιχουλιάσει το μείγμα μας με το εξάρτημα που ζυμώνουμε.
Ρίχνουμε τα αυγά και το νερό και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική(μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι).

 

Την χωρίζουμε στα δυο.Το ένα μπαλάκι για την τάρτα και το άλλο στην κατάψυξη
για μελλοντική χρήση..


Ανοίγουμε φύλλο.Το τυλίγουμε πάνω στον πλάστη και το μεταφέρουμε στο ταψί μας.
Βουτυρώνουμε ταψί η σκεύος για τάρτα.
Ξετυλίγουμε τον πλάστη με την ζύμη .

 

 Την στρώνουμε και την τρυπάμε .. Την βάζω λίγο σε προθερμασμένο φούρνο(ούτε 10 λεπτά).

Βάλετε την ζύμη σας πιο ψηλά στα τοιχώματα γύρω γύρω γιατί είναι ελαστική και θα μαζέψει.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

200 γρ παρμεζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια
200 γρ γλυκιά γραβιέρα κομμένη σε κύβους
100 γρ αλμυρό τριμμένο τυρί Dofu Δανίας
1 φλυτζανι φέτα κομμένη σε κυβάκια
κρέμα γάλακτος
άσπρο πιπέρι
2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
1 μεγάλη κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε ροδέλες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα τυριά και τα βάζουμε σε μπώλ(μπορείτε να βάλετε ότι τυρί έχετε μέσα στο ψυγείο σας).
Ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος.

Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά μαζί με το πιπέρι .

Το μείγμα μας πρέπει να είναι υγρό αλλά όχι πολύ ρευστό. Βάζουμε το μείγμα με τα τυριά μας πάνω στην ζύμη. Κόβουμε την πιπεριά σε μεγάλες ροδέλες και τις βάζουμε από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 c  μέχρι να ροδίσει.

  

 Σερβίρεται μαζί με μια περιποιημένη χωριάτικη με Λευκό τυρί Βουρλιώτη και σαμιώτικη θρούμπη..

 ……Και ένα παγωμένο ποτήρι Ψηλές Κορφές Σάμου!!

 

 

 ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON