Αυτή η συνταγή είναι της μητέρας μου !Την θυμάμαι να τα κάνει πάντα όταν ερχόταν φίλοι του πατέρα μου στο σπίτι και ήθελαν να πιουν κανένα ουζάκι η μπυρίτσα!! Είναι τυρένια, θριφτά στο στόμα και δεν μπορείς να σταματήσεις να τα τρως!!
Γίνονται στο πιτς φιτίλι και είναι παμπάλαια συνταγή!!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ (10-12 κομμάτια)
1 μεγάλη κουταλιά (γεμάτη) βούτυρο
1 αυγό
1 φλιτζάνι τυρί γραβιέρα (η άλλο αλμυρό)
1 φλιτζάνι αλεύρι
άσπρο πιπέρι-λίγο αλάτι
Λιώστε το βούτυρο και βάλτε το σε μπώλ. Ρίξτε μέσα το τυρί.
Προσθέστε το αλεύρι,αλάτι,πιπέρι και το αυγό .
Ζυμώστε. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
Ανοίξτε λεπτό φύλλο σε αλευρωμένο πάγκο. Κόψτε με ένα στρογγυλό κουπάτ.
Διπλώστε τα στα δυο και πιέστε να κολλήσουν.
Αφού τα φτιάξετε όλα, βάλτε το λάδι να κάψει και τηγανίστε τα.
Μόλις χρυσίσουν, βγάλτε τα!! Προσοχή καίγονται πολύ εύκολα.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
(Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)