ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ!!

Μανιτάρι ονομάζεται κοινώς το ορατό μέρος πολυκύτταρων μυκήτων με τη χαρακτηριστική, συνήθως ομβρελοειδή μορφή…. Αυτά λένε οι εγκυκλοπαίδειες!!!

Μια παροιμία λέει: «όλα τα μανιτάρια τρώγονται, μερικά όμως, μόνο μια φορά» .Στη Ελλάδα είναι γνωστά περίπου 2.200 είδη άγριων μανιταριών (περίπου 150 εδώδιμα), από τα οποία τα περισσότερα δεν είναι ούτε δηλητηριώδη ούτε φαγώσιμα.
Αυτό το blog τα λατρεύει .. Γεμιστά, τηγανητά , σε ριζότο , σε ομελέτες , με κρέατα , ψητά , με σάλτσα, ολόκληρα , ψιλοκομμένα, σε κονσέρβα, φρέσκα…

ΥΛΙΚΑ


1 Κεσεδάκι άσπρα μανιτάρια
2 πολύ ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3 πολύ ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
1 πιπεριά κόκκινη κέρατο και αυτή πολύ ψιλοκομμένη
3 φέτες μπέικον πολύ ψιλοκομμένες
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και πολύ ψιλοκομμένη
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί(οχι ρετσίνα)
150-180 γρ περίπου φέτα λιωμένη με το πιρούνι(έβαλα κατσικίσιο τυρί αυτή την φορά)
κίτρινο αλμυρό τυρί τριμμένο για την επικάλυψη
πιπέρι άσπρο (αλάτι δεν έβαλα εξαιτίας του μπέικον και της φέτας)
καλαμποκέλαιο(για το ταψί και για το σοτάρισμα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνουμε καλά το ταψί μας. Αφαιρούμε τα ποδαράκια τους και τα ψιλοκόβουμε .

 

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο , τα κρεμμύδια
και την κόκκινη πιπεριά.Σωτάρουμε στο τηγάνι τα ποδαράκια από τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και την πιπεριά.

Ψιλοκόβουμε το μπέικονκαι το ρίχνουμε να σωταριστεί .

Σβήνουμε με το κρασί .

 

Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και την προσθέτουμε στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα μας
να πιει τα υγρά του .


Προσθέτουμε την λιωμένη φέτα.


Αρχίζουμε το γέμισμα των μανιταριών.

 

 Τα βάζουμε στο ταψί και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κίτρινο τυρί.

Τα βάζουμε σε δυνατό φούρνο στους 200C (πάνω κάτω)για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

 ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ(ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!

(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης) 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON