ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Κάθε χρονιά τα ίδια!! 

Ψάχνουμε όλοι  την συνταγή για το τέλειο τσουρέκι  η το πιο νόστιμο κουλουράκι..

Τελικά η τέλεια συνταγή δεν υπάρχει,γιατί ο καθένας από μας έχει διαφορετικό

γούστο και γεύση ..

Άλλοι δοκιμάζουν συνέχεια  συνταγές ..

Άλλοι μένουν  πιστοί σε μια συνταγή που έχουν από την μαμά τους ,

την γιαγιά τους, την θεία τους …

Άλλοι κάνουν συνεχώς παραλλαγές  δοκιμάζοντας καινούργια υλικά

πάνω σε μια παλιά συνταγή σαν βάση..

Εγώ πάντοτε έψαχνα ένα κουλουράκι που θα ήταν διαφορετικό από τα άλλα..( χα χα χα)

Γιατί ας μην ξεγελιόμαστε … Σχεδόν όλα τα πασχαλινά κουλούρια μοιάζουν ..

Το μόνο που θέλω από το κουλουράκια μου είναι να μην είναι σαν πέτρα …..

Να μην γίνεται κομμάτια και πέφτει στο πάτωμα κάθε φορά που το δαγκώνω ..

Να μην μυρίζει αυγά…

Και να έχει άρωμα !!… Άρωμα βουτύρου , βανίλιας,… και εν προκειμένω μαστίχας..

Πήρα λοιπόν  την συνταγή για κουλουράκια από την φίλη μου την Γκόλφω Νικολού και της πρόσθεσα κάτι παραπάνω..

Και σήμερα αν και κουρασμένη από την δουλειά βρήκα το κουράγιο και  τα έφτιαξα ..

Και είχα δίκιο !! Είναι υπέροχα !!

 

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

500 γρ βούτυρο LURPACK μαλακό

300 γρ ζάχαρη άχνη

3 αυγά

500 γρ φάριν απ και 500 γρ μαλακό αλεύρι και λίγο ακόμα

30 γρ μπαίκιν πάουντερ

4 βανίλιες

100 γρ κρέμα γάλακτος

25 γρ λικέρ μαστίχας

1 κουταλάκι εσάνς μαστίχας

Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και την άχνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα

 να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

Αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ και βάζουμε αυτό του ζυμώματος.

Προσθέτουμε τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι.

 

Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το λικέρ και την εσάνς και το ρίχνουμε εναλλάξ στο μείγμα με το αλεύρι .

Ρίχνουμε το μπαίκιν πάουντερ.

Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.

Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και κάνουμε ότι σχέδια θέλουμε.

 

Προθερμαίνουμε  τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ψήνουμε τα κουλουράκια μας μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα  και να κάνουν < πάτο > ( περίπου 15 λεπτά).

Και όπως λέει η Γκόλφω στην συνταγή της όσο πιο πολύ αλεύρι βάλετε τόσο πιο σκληρά γίνονται τα κουλούρια σας.

Προσέξτε το ψήσιμο ..Μην τα παραψήσετε και στεγνώσουν.

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ .. 

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου-Στέλιος Μυλιώτης)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Στέλιος Μυλιώτης)

 

 

 

3 Comments
  1. να ρωτήσω..την εσάνς αυτή την πουλάνε κ στα σουπερ μαρκετ ή πρέπει να ψάξουμε σε κατάστημα με είδη ζαχαροπλαστικής?
    μήπως είναι το λεγόμενο μαστιχέλαιο που πουλάνε κ στα mastic shop ή είναι απλά άρωμα μαστίχας?
    ευχαριστώ πολύ! 🙂

    1. επειδη το μαστιχελαιο ειναι πανακριβο … 250 ευρω τα 50 γρ …δες εδω …http://www.masticha.gr/items.php?catid=9 υπαρχει εσανς μαστιχελαιου σε καταστηματα που πουλανε ειδη ζαχαροπλαστικης..
      πολυ πιο φθηνη απο το original προιον …απο την αλλη αν σου ειναι δυσκολο να βρεισ .. βαλε μεσα στο μουλρι 2-3 δακρυα μαστιχας μαζι με λιγη ζαχαρη και την σκονη που θα παρεισ βαλτην στα κουλουρακια σου …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON