…………………..Ήταν μια γιαγιά και ένας παππούς που δεν είχαν παιδιά. Μια μέρα διάβασαν στην εφημερίδα ότι σε ένα σχολείο μπαίνεις μοσχάρι και βγαίνεις άνθρωπος. Βέβαια η εφημερίδα εννοούσε ότι μπαίνεις αγράμματος και βγαίνεις πανέξυπνος, ο γέρος και η γιαγιά όμως το κατάλαβαν στην κυριολεξία. Έτσι παίρνει ο παππούς το μοσχάρι από την αγελάδα, πάει στο σχολείο και λέει:
«Σας δίνω το μοσχάρι μου να το κάνετε άνθρωπο και θα έρθω να το πάρω σε 6 χρόνια», έτσι ευχαριστημένος πάει σπίτι. Στο μεταξύ στο σχολείο σφάζουν το μοσχάρι και το τρώνε. Μετά 6 χρόνια ο παππούς πάει στο σχολείο και σκέφτεται πως να φωνάξει το παιδί του αφού τώρα πια ήταν άνθρωπος. Μετά από σκέψη λέει ότι θέλει τον κύριο Μόσχα. Εν το μεταξύ, υπήρχε εκεί ένας καθηγητής με αυτό το όνομα. Τότε ο φύλακας του λέει:
«A, θέλετε τον καθηγητή Μόσχα.» Τότε ο παππούς παινεύεται από μέσα του. «Α, για δες το παιδί μου όχι μόνο μεγάλωσε αλλά έγινε και καθηγητής κιόλας.» Έρχεται ο καθηγητής και ο γέρος ανοίγει τα χέρια του και λέει: «Παιδί μου, έλα να σε αγκαλιάσω.»
Ο καθηγητής απορημένος λέει: «Τι λέτε κύριε, εγώ δεν είμαι ο γιος σας.»
« Γιε μου δε με θυμάσαι, ο πατέρας σου είμαι»
«Συγνώμη κύριε λάθος κάνετε.»
Ο παππούς στενοχωρημένος πάει σπίτι. Στο δρόμο όμως του ρχεται μια ιδέα. Παίρνει την αγελάδα και πάει ξανά στο σχολείο, ζητά πάλι τον κύριο Μόσχα και του λέει δείχνοντας την αγελάδα.
«Εμένα δε με θυμάσαι, τουλάχιστον την μάνα σου τη θυμάσαι!»………………..
http://asteiakia.gr/anekdota/to_mosxari
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1500 γρ μοσχάρι –ποντίκι
2-3 κόκκαλα με μεδούλι
4-5 πατάτες
3-4 κλωνάρια σέλινο
3-4 καρότα
4 κρεμμύδια
αλάτι–πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1 φλυτζάνι κουσκουσέ (ζυμαρικό)
Πλύντε καλά το κρέας και βάλτε το να πάρει μια βράση μαζί με τα κόκκαλα..
Ξαφρίστε καλά..
Αφήστε το να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά, σε σιγανή φωτιά μισοσκεπασμένο .
Μην βάλετε αλάτι η άλλα μπαχαρικά προς το παρόν ..
Όταν το κρέας βράσει και μαλακώσει βγάλτε το από την κατσαρόλα.
Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε και χύτρα για το βράσιμο ..
Θα σας πάρει περίπου 45 λεπτά.
Προσθέστε μέσα στον ζωμό του κρέατος τα λαχανικά σας , αλάτι , πιπέρι , την δάφνη.
Δεν έβαλα καθόλου λάδι η βούτυρο γιατί το μεδούλι από τα κόκκαλα
βγάζει αρκετή λιπαρή ουσία και πολύ νοστιμιά.
Όταν τα λαχανικά σας βράσουν βγάλτε τα από το ζουμί.
Περάστε τον ζωμό από ψιλό τρυπητό για να μαζέψετε τυχόν μικρά κοκκαλάκια.
Βάλτε τον ζωμό να κοχλάσει και ρίξτε μέσα τον κουσκουσέ.
Αν δεν έχετε κόκκαλα μπορείτε να ενισχύσετε γευστικά την σούπα σας με ένα κύβο από ζωμό βοδινού ..
Κόψτε τα λαχανικά και το κρέας σε κυβάκια και σερβίρετε μαζί με τον ζωμό..
Δεν υπάρχει συζήτηση για το πόσo δυναμωτική και γευστική είναι η κρεατόσουπα ..
Με την μόνη σούπα που θα την άλλαζα είναι η ψαρόσουπα αλλά θα πρέπει να υπάρχει
ποικιλία ψαριών (Ροφός-ειδικά το κεφάλι του-μπακαλιάρος, σφήνουρα, σκορπίνα,
φρέσκιες γαρίδες η καραβίδες, αφρόψαρα)για να έχουμε ένα <γεμάτο>
σε γεύση ζωμό….Και φυσικά να είναι φρέσκα..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..!!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)