Κοτόπουλο, για όσους ασκούνται καθημερινά
Οι άνθρωποι που γυμνάζονται χρειάζονται περίπου 50-75% περισσότερη πρωτεΐνη προκειμένου να αναρρώσουν και να ανακάμψουν οι μύες τους ύστερα από τη σκληρή άσκηση. Μία μερίδα κοτόπουλο των 115 γρ. μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό με τη μισή ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται καθημερινώς. Εκτός όμως από πρωτεΐνη, το κοτόπουλο περιέχει επίσης σελήνιο, ένα ιχνοστοιχείο που προστατεύει τους μυς από τους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της άσκησης, και νιασίνη, μια βιταμίνη Β η οποία βοηθά στη ρύθμιση του λίπους που καίγεται όταν τρέχουμε. Νέες μελέτες υποστηρίζουν ότι οι όσοι λαμβάνουν άφθονη νιασίνη αντιμετωπίζουν κατά 70% μικρότερο κίνδυνο να πάθουν Αλτσχάιμερ.
Ενσωματώστε το στη διατροφή σας: Το κοτόπουλο μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους, κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο για εκείνους που δεν έχουν πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Βάλτε το στον φούρνο, ψήστε το στα κάρβουνα ή στη σχάρα, βράστε το στο ζουμί του. Αν σας περισσέψει, προσθέστε το στις σαλάτες και στα ζυμαρικά ή χρησιμοποιήστε το ως γέμιση για σάντουιτς. Το φρέσκο κοτόπουλο διατηρείται για δύο μέρες στο ψυγείο, ενώ το κατεψυγμένο για περισσότερο από έξι μήνες.
Πηγή: Men24.gr
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
2 αυγά
αλάτι-άσπρο πιπέρι
1 φλυτζάνι γάλα
1,1/2 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
φρυγανιά τριμμένη
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βάζουμε να βράσει ..
Ξαφρίζουμε και το αφήνουμε μισοσκεπασμένο σε σιγανή φωτιά.
Εμείς αφαιρέσαμε την πέτσα από όλα τα κομμάτια εκτός τα μπουτάκια και τις φτερούγες..
Μπορείτε να τα βάλετε να βράσουν μαζί με το κοτόπουλο για να έχετε μετά πιο νόστιμο ζωμό.
Όταν τελειώσει ο βρασμός βγάλτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και συμπυκνώστε
(δια του βρασμού) και άλλο τον ζωμό σας.
Περάστε τον από λεπτό τρυπητό και αφού κρυώσει βάλτε τον στην κατάψυξη ..
Ετσι θα έχετε ένα υπέροχο νόστιμο ζωμό για σούπες για τις κρύες μέρες του χειμώνα
και τα κρυολογήματα των παιδιών.
Μην το βράσετε πολύ και λιώσει.
Αφήστε το να κρυώσει καλά και ετοιμάστε το κουρκούτι σας.
Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα,το αλάτι και το πιπέρι..
Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι χτυπώντας συνεχώς με πηρούνι η σύρμα ώστε να μην έχετε σβόλους.
Βουτήξτε το κοτόπουλο στο κουρκούτι και κατόπιν στην φρυγανιά.
Βάλτε το τηγάνι σας με μπόλικο λάδι να ζεσταθεί καλά.
Τηγανίστε μέχρι να χρυσίσει η φρυγανιά..
Συνοδέψτε με την απόλυτη απόλαυση .. Τηγανητές πατάτες..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Στέλιος Μυλιώτης)