Πόσες φορές όταν έχετε τραπέζι στο σπίτι πονοκεφαλιάζετε να βρείτε κάτι πιο πρωτότυπο να σερβίρετε μαζί με το κυρίως πιάτο σας??.
Σήμερα λοιπόν εγκαινιάζουμε μια καινούργια κατηγορία με τον τίτλο < γαρνιτούρες >και σας παρουσιάζουμε την πρώτη, αυτής της κατηγορίας ..
Μια συνταγή που έρχεται κατευθείαν από την γαλλική κουζίνα και πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο Le Guide culinaire του μεγάλου σεφ Auguste Escoffier το 1907 .
Δενδράκια από πατάτες ντουσέζ(τα αστεράκια είναι από κίτρινη πιπεριά)
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1,1/2 κιλό πατάτες
100 γρ καλό βούτυρο
3 αυγά
άσπρο πιπέρι
αλάτι
μοσχοκάρυδο
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
λίγο λιωμένο βούτυρο
Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις βάζουμε να βράσουν σε νερό με λίγο αλάτι ..
Τια αφήνουμε να μαλακώσουν καλά..
Μόλις βράσουν τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις βάζουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C να τραβήξει τα υγρά τους.
Τις βάζουμε καυτές μέσα στο μίξερ και τις χτυπάμε να διαλυθούν σε δυνατή ταχύτητα ..
Θέλουμε ένα σφικτό μείγμα χωρίς σβόλους.
Ρίχνουμε το βούτυρο..
…Προσθέτουμε και τα αυγά και χτυπάμε πάλι να ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά μας ..
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και βουτυρώνουμε ένα ταψί ..
Κάνουμε σχέδια-ροζέτες μέσα στο ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και ψήνουμε
σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο 250 C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια..
..Αλλιώς βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ με μύτη για μεγάλες ροζέτες και σχηματίζουμε μικρά βουναλάκια.
Ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
μέχρι να ροδίσουν στους 200 βαθμούς για 18-20 λεπτά.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)