ΜΑΦΙΝΣ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ,ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ

Τα μάφινς είναι ένα είδος ημίγλυκου κέικ η γρήγορου ψωμιού που ψήνεται σε ατομικές μερίδες.

 Είναι παρόμοια με τα κάπκεικς αν και δεν είναι τόσο γλυκά ούτε έχουν frosting.

 Μπορεί να έχουν σαν γέμιση σοκολάτα, καραμέλα φρούτα η βατόμουρα.

Υπάρχουν και αλμυρά μάφινς με καλαμπόκι ,τυρί η σκέτα . 

Θεωρούνται αμερικάνικη συνταγή και μπορεί να τα βρει κανείς σε απίστευτη ποικιλία γεύσεων.. 

Συνήθως τρώγονται στο πρωινό  η μαζί με το τσάι η άλλα πρόχειρα γεύματα.

Οι πρώτες  αμερικάνικες συνταγές για μάφινς εμφανίστηκαν σε βιβλία μαγειρικής τον 19ο αιώνα.

041220128022

http://en.wikipedia.org/wiki/Muffin

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(26 μάφινς)

041220128047

2 μεγάλες κουταλιές βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)

1 φλιτζάνι τσαγιού καστανή  ζάχαρη 

2 αβγά

3 γεμάτες κουταλιές της σούπας γιαούρτι total

2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ  

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 

041220128043

3,5 φλυτζάνια  πράσινα μήλα ψιλοκομμένα σε κομματάκια

2 κουταλάκια γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

1 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ

3 κουταλάκια ζάχαρη 

μισό φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

μισό φλιτζάνι σταφίδες

041220127984

Ψιλοκόβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα μπώλ.
Τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη,την κανέλα και το κονιάκ.

041220127987

Προσθέτουμε τα καρύδια…

041220127994

Και τις σταφίδες.Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι

να φτιάξουμε την ζύμη μας.

041220128000

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να ασπρίσει και προσθέτουμε την ζάχαρη.

Ρίχνουμε τα αυγά,το γιαούρτι,το αλεύρι και το μπαίκιν πάουντερ.

041220128002

Προσθέτουμε  το μείγμα των μήλων στην ζύμη  μαζί με τα υγρά τους.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα .Το μείγμα μας πρέπει να είναι παχύρρευστο.

041220128005

Στη μεταλλική φόρμα των 12 μάφινς  βάλαμε από κάτω χαρτάκια ψησίματος.

Βάλαμε  μέσα μια  μεγάλη κουταλιά της σούπας και κάτι.

041220128010

Στα φορμάκια σιλικόνης που  προμηθευτήκαμε από το Vefa’s House Samos δεν βάλαμε τίποτα..

Επίσης αν χρησιμοποιήσετε φορμάκια μιας χρήσης Σάνιτας χρειάζεται

χαρτάκι ψησίματος από κάτω.

041220128016

Προτού τα βάλετε στον φούρνο ρίξτε λίγη καστανή ζάχαρη με ένα κουταλάκι

πάνω στην ζύμη.

041220128023

Δίνει έξτρα γυαλάδα και τραγανή επιφάνεια στα μάφινς.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν .

041220128047

 

 

      ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON