Η εταιρεία Nutorious εδρεύει στο νησί της Σάμου που βρίσκεται στο Ανατολικό Αιγαίο Πέλαγος.
O Νίκος Πίττας (ιδρυτής της Nutorious) ξεκίνησε σαν Σεφ με δικό του εστιατόριο το οποίο κάνει τεράστια επιτυχία και φιλοξενεί χιλιάδες ανθρώπους που επισκέπτονται το νησί. Οι βόλτες όμως στις καστανιές και τις καρυδιές που έκανε κι εκείνος από παιδί, οι ιστορίες ζωής και οι γεύσεις τον ενέπνευσαν να ερευνήσει περισσότερο.
Το 2011 δημιουργεί την δεύτερη επιχείρησή του που πουλάει ξηρούς καρπούς και γεμίζει τις γειτονιές αρώματα από τους καλοψημένους φρέσκους καρπούς. Οι πελάτες του στο εστιατόριο όμως του ζητούσαν πάντοτε και κάτι παραπάνω κι έτσι ξεκίνησε την δημιουργία γλυκών γαρνίροντάς τα με spread ξηρών καρπών. Η επιτυχία ήταν τεράστια κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα της Nutorious της τρίτης κατά σειρά επιχείρησης του Νίκου, θέλοντας να τιμήσει την μνήμη του πατέρα του και όλους εκείνους τους ανθρώπους που εκτιμούσαν την γαστρονομική του κουλτούρα.
Ύστερα από 6 χρόνια βαθιάς έρευνας και πολλών δοκιμών, το 2017, κάνει το ντεμπούτο του το Nutorious peanut butter και το κοινό ενθουσιάζεται. Στην συνέχεια ακολούθησαν άλλες δύο γεύσεις με αμύγδαλο και φουντούκι παντρεμένα με Βέλγικη σοκολάτα. Το 2018 η Nutorious αλλάζει εμφάνιση, οι δημιουργοί των προϊόντων ανανεώνουν την εικόνα της και ξεκινάνε τα προϊόντα να ταξιδεύουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Η εταιρεία παράγει 9 spreads: ταχίνι, ταχίνι ολικής, ταχίνι ολικής με κακάο, φιστικοβούτυρο απαλό, άλειμμα αμυγδάλου με bitter σοκολάτα, άλειμμα φουντουκιού με καραμέλα, βούτυρο αμυγδάλου, άλειμμα blended από φουντούκια-κάσιους-αμύγδαλα και πίνατς και ένα αλμυρό άλειμμα με κάσιους, λεμόνι, σκόρδο. Υπάρχουν και 9 προϊόντα ξηρών καρπών σε ευφάνταστες συσκευασίες των 100 γρ.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Nutorious , Νικόλαος Πίττας μας λέει : <Το πάθος μου είναι αυτό που κάνει ξεχωριστά τα προϊόντα και το καταλαβαίνει κανείς από την πρώτη μπουκιά. Οι ξηροί καρποί είναι πολύτιμη τροφή. Οι αρχαίοι Έλληνες τους κατανάλωναν μαζί με φρούτα και κρασί στο μεσημεριανό τους γεύμα. Σε πολλές κουζίνες του κόσμου ήταν βασικό συστατικό στις παρασκευές φαγητών, αλλά και φαρμάκων. Παλαιότερα οι ξηροί καρποί στοχοποιήθηκαν σαν παχυντικό σνακ και αποκλείστηκαν από το καθημερινό διατροφολόγιο. Σήμερα μελέτες δείχνουν πως είναι πολύ ωφέλιμοι στον οργανισμό μας. Βασική μας προτεραιότητα είναι να παράγουμε προϊόντα (spreads) χωρίς ζάχαρη, συντηρητικά, έξτρα έλαια και χρωστικές. Οι ξηροί καρποί μας είναι πάντα φρέσκοι και η διαδικασία του καβουρδίσματος είναι τόση ώστε να μη χάνονται πολύτιμα συστατικά».
Τα προϊόντα θα τα βρείτε μέσω του www.nutorious.gr
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
135 γρ κουβερτούρα Παυλίδη σπασμένη σε κομμάτια
110 γρ φυτική μαργαρίνη
33 γρ κακάο κοσκινισμένο
1 βανίλια
300 γρ άσπρη ζάχαρη
177 γρ γάλα σόγιας η γάλα αμυγδάλου
188 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
μισό κουταλάκι αλάτι
135 γρ δάκρυα σοκολάτας η ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα Παυλίδη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ
194 γρ φυστικοβούτυρο Nutorious
2 κουταλιές ηλιέλαιο
60 γρ άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ
Σε ένα μεγάλο μπώλ (για μικροκύματα) βάλτε την σοκολάτα, την μαργαρίνη κ το κακάο .
Λιώστε στα μικροκύματα 30 δευτ κάθε φορά ανακατεύοντας ενδιάμεσα μέχρι
το μείγμα να ομογενοποιηθεί .
Μου πήρε 1 λεπτό κ 10 δευτ συνολικά .
Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων κάντε το σε μπαίν μαρί .
Προσθέστε την βανίλια,την ζάχαρη κ κατόπιν το γάλα κ ανακατέψτε .
Ρίξτε μέσα στο μείγμα το αλεύρι , το μπαίκιν , το αλάτι κ την ψιλοκομμένη σοκολάτα .
Ρίξτε το μείγμα μέσα σε βουτυρωμένο ταψάκι πασπαλισμένο με κακάο 24 cm επι 28cm
και ισιώστε το με μια σπάτουλα .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ
Σε ένα μπώλ ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο , το ηλιέλαιο κ την άχνη .
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Στο ταψάκι με το μείγμα των μπράουνις βάλτε κουταλιές από την κρέμα φυστικοβούτυρο .
Με ένα σουβλάκι κάντε σχέδια στην επιφάνεια των μπράουνις .
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 150-160 βαθμούς κελσίου για 20-25 λεπτά περίπου.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς προτού το κόψετε γιατί αλλιώς θα είναι πολύ υγρό στην μέση .
Εχουν απίστευτη γεύση κ μαστιχωτή υφή !!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση:Pastry Chef/Sugarpaste Artist –Decorator Ρένα Κώστογλου)