NAKED RED VELVET ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Οι φράουλες είναι από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Αν και μπορούμε να τις βρούμε όλο το χρόνο, η καλύτερη και ασφαλέστερη κατανάλωσή τους, συνίσταται από Απρίλιο μέχρι Ιούλιο. Το γλυκό αυτό φρούτο, πέρα από τις όμορφες αναμνήσεις που μας φέρνει στο μυαλό, καλοκαίρι, θάλασσα, ήλιος, ξεγνοιασιά, αποτελεί εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών που είναι ωφέλιμα για την υγεία.

Οι φράουλες αποτελούν πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων απαραίτητων για τη υγεία γενικότερα.

Η φράουλα είναι φρούτο φτιαγμένο για γλυκό, είναι από μόνο του γλυκό (απλά πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη, στο ψυγείο, μέχρι ν’ αφήσει εκείνο το μαυλιστικό ροζ σιρόπι της). Έχει εμπνεύσει μοναδικά γλυκίσματα, σαν την Πάβλοβα ή τη fraisalia, ταιριάζει και με κρέμες και με σοκολάτα, αγαπάει όπως πιστεύουν πολλοί τη σαμπάνια, αλλά είναι και ταπεινή, αφού της αρκεί λίγη σαντιγί για να μαγέψει τον ουρανίσκο μας…

Αν βρούμε μικρές τις προτιμάμε, είναι νοστιμότερες. Τις θέλουμε ώριμες, αλλά όχι υπερώριμες -για να τις διατηρήσουμε δυο-τρεις μέρες στο ψυγείο-, κρουστές και γιαλιστερές, με έντονη μυρωδιά. Αν τις αγοράσουμε συσκευασμένες σε πλαστικό κουτάκι, προσέχουμε να είναι γερές αυτές που βρίσκονται στον πάτο. Δεν τις καθαρίζουμε, παρά μόνο τη στιγμή της κατανάλωσης ή της χρήσης σε γλυκό ή για να τις βάλουμε σ’ ένα μπολ με ζάχαρη (ίσως και με κάποιο ποτό). Πρωταγωνιστούν σε πολλά γλυκά: τάρτα, σαρλότ, τσίζκεϊκ, επιδόρπιο σε ποτήρι…

Και πόσο ταιριάζουν οι φράουλες σε ένα Red Velvet Naked κέικ καρδιά !!!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

4 μεγάλα φρέσκα αυγά

180 γρ ζάχαρη

105 γρ αλεύρι

75 γρ κόρν φλάουερ

1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας η 2 βανίλιες σκόνη 

1,1/2  κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

15 γρ κακάο σκόνη

2 κουταλάκια κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν..Ρίξτε μέσα τις βανίλιες.

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 C.

Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα καρδιά.

Ανακατέψτε το αλεύρι, το κόρν φλάουερ, το κακάο και το

μπαίκιν πάουντερ.

Ρίξτε το μέσα στο μείγμα των αυγών.

Προσθέστε το χρώμα να αναμειχθεί καλά.

Βάλτε το μείγμα στην φόρμα καρδιά και ισιώστε την με μια σπάτουλα .

Κουνήστε την φόρμα να ισιώσει το μείγμα.

Ψήστε για περίπου 40 λεπτά.

Βγάλτε το κέικ από την φόρμα και αφήστε το σε σχάρα να κρυώσει.

Κόψτε το σε 2 η 3 επίπεδα.. Είναι καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα.

Κρατήστε όλα τα ψίχουλα  για διακόσμηση.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1  φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

φλούδα από 1 λεμόνι

1 σφηνάκι κονιάκ

Βράστε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά. 

Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ (ΓΕΜΙΣΗ)

1000 γρ τυρί Φιλαδέλφεια  

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

220 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

χυμό από ένα λεμόνι

Αφήστε το τυρί εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.

Χτυπήστε  το τυρί στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα  μαζί με την άχνη.

Προσθέστε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και τον χυμό  μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Μην παραχτυπήσετε το μείγμα.

Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Ποτίστε την πρώτη βάση-καρδιά με σιρόπι..

Στρώστε το πρώτο στρώμα της κρέμας.

Συνεχίστε με την δεύτερη βάση και μετά με την τρίτη.

Εμείς βάλαμε το μείγμα του τυριού σε μεγάλο κορνέ μίας χρήσης

και στρώσαμε από κάτω μέχρι πάνω το γλυκό μας με μικρές ροζέτες.

Δείτε πώς το κάναμε στις φωτογραφίες .

Στρώστε στο κέντρο της καρδιάς με ένα κουταλάκι 120 γρ μαρμελάδα φράουλα.

Διακοσμήστε με τις φράουλες που έχετε κόψει σε φετούλες .

Πασπαλίστε γύρω γύρω με ψίχουλα από το παντεσπάνι.

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

Τέλειο επιδόρπιο για την γιορτή της αγάπης ..

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου )

(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON