Η Χταποδοσαλάτα είναι στο top 10 των καλοκαιρινών μεζέδων! Από τη μια η υπέροχη γεύση της, από την άλλη οι δεκάδες συνταγές με χταπόδι, με καταγωγή από κάθε γωνιά της Ελλάδας και τα νησιά μας! Για αυτό λοιπόν και εγώ, επηρεασμένη από το μεγαλείο του χταποδιού, μοιράζομαι μαζί σας μια άκρως δροσερή χταποδοσαλάτα με λαχανικά που μας φέρνει πιο κοντά το καλοκαίρι.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 μεγάλο χταποδι γυρω στα 1800 γρ
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
5-6 κλωναράκια μαιντανό
αλάτι
ελαιόλαδο και λευκό ξύδι
Πλένουμε το χταπόδι καλά και γυρνάμε ανάποδα την κουκούλα του.
Την ξεπλένουμε πολυ καλά και βγάζουμε το εξωτερικό σκληρό δέρμα της .
Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα να βγάλει στην αρχή τα υγρά του.
Προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να το σκεπάζει ..
Αφήνουμε να σιγοβράσει και να μαλακώσει καλά γύρω στα 45 λεπτά.
Χύνουμε τα ζουμιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά για να το κόψουμε
σε μικρά κομματάκια .
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές και τις προσθέτουμε στο χταπόδι.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στο μπώλ.
Στο τέλος προσθέτουμε το κομμένο μαιντανό, αλάτι( με προσοχή). ελαιόλαδο
και το λευκό ξύδι .
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι .
Απολαύστε την με καλή παρέα και ουζάκι η παγωμένο λευκό κρασί ..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια-Εκτέλεση Συνταγής : Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες : Ρένα Κώστογλου)