ΧΤΑΠΟΔΟΣΑΛΑΤΑ

Η Χταποδοσαλάτα είναι στο top 10 των καλοκαιρινών μεζέδων! Από τη μια η υπέροχη γεύση της, από την άλλη οι δεκάδες συνταγές με χταπόδι, με καταγωγή από κάθε γωνιά της Ελλάδας και τα νησιά μας! Για αυτό λοιπόν και εγώ, επηρεασμένη από το μεγαλείο του χταποδιού, μοιράζομαι μαζί σας μια άκρως δροσερή χταποδοσαλάτα με λαχανικά που μας φέρνει πιο κοντά το καλοκαίρι.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 μεγάλο χταποδι γυρω στα 1800 γρ

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

5-6 κλωναράκια μαιντανό

αλάτι

ελαιόλαδο και λευκό ξύδι

Πλένουμε το χταπόδι καλά και γυρνάμε ανάποδα την κουκούλα του.

Την ξεπλένουμε πολυ καλά και βγάζουμε το εξωτερικό σκληρό δέρμα της .

Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα να βγάλει στην αρχή τα υγρά του.

Προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να το σκεπάζει ..

Αφήνουμε να σιγοβράσει και να μαλακώσει καλά γύρω στα 45 λεπτά.

Χύνουμε τα ζουμιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά για να το κόψουμε

σε μικρά κομματάκια .

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές και τις προσθέτουμε στο χταπόδι.

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στο μπώλ.

Στο τέλος προσθέτουμε το κομμένο μαιντανό, αλάτι( με προσοχή). ελαιόλαδο

και το λευκό ξύδι .

Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι .

Απολαύστε την με καλή παρέα και ουζάκι η παγωμένο λευκό κρασί ..

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια-Εκτέλεση Συνταγής : Ρένα Κώστογλου)

(Φωτογραφίες : Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON