ΤΟΥΡΤΑ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε μεγάλοι λάτρεις της σοκολάτας και πολλοί την θεωρούμε “ένοχη” απόλαυση!

Ωστόσο, η σοκολάτα, πιο συγκεκριμένα η μαύρη σοκολάτα, έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας και ήρθε η ώρα να την απενοχοποιήσουμε!

Ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει περίπου 12 κιλά σοκολάτας ετησίως και πάνω από 75 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται παγκοσμίως για τη σοκολάτα.

Όπως είναι λογικό, όμως, δεν παρασκευάζονται όλες οι σοκολάτες με τον ίδιο τρόπο.  Και αν τα πιθανά οφέλη για την υγεία από την επεξεργασμένη, υψηλή σε γλυκαντική ουσία σοκολάτα είναι σχεδόν μηδενικά, τα οφέλη από τη μαύρη σοκολάτα είναι εντυπωσιακά.

 

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας για την υγεία περιλαμβάνουν προστασία από ασθένειες και βελτιωμένη υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς.Ακόμα και αν είναι δύσκολο να το πιστέψεις, ένα από τα οφέλη της είναι η δυνατότητα να καταπολεμά τον καρκίνο.

Η μαύρη σοκολάτα συμπληρώνει τη λίστα με τις 15 ιδανικές τροφές για τον εγκέφαλο που ενισχύουν τη συγκέντρωση και τη μνήμη για καλό λόγο.Η αντιοξειδωτική της ικανότητα είναι υψηλότερη από όλους τους χυμούς superfoods εκτός από το ρόδι. Περιέχει ίνες, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και χαλκό. 

 

Τελικά, πρέπει να καταναλώνουμε μαύρη σοκολάτα χωρίς να έχουμε δεύτερες σκέψεις; Η απάντηση είναι ναι, αρκεί να επιλέξουμε το κατάλληλο προϊόν και φυσικά να προσέχουμε τις ποσότητες! Γι’ αυτό, λοιπόν, απολαύστε την αγαπημένη σας σοκολάτα χωρίς ενοχές…

 

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

9 μεγάλα φρέσκα αυγά

350 γρ ζάχαρη

180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ κόρν φλάουερ

80 γρ κακάο σκόνη

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

4 βανιλέτες

λίγο αλάτι 

Αναμείξτε το αλεύρι , το κόρν φλάουερ , το κακάο, το μπαίκιν και το αλάτι σε ένα μπώλ.

Προσθέστε το το μείγμα των αλεύρων λίγο -λίγο .

Βουτυρώστε και αλευρώστε το σκεύος σας (30 εκ διάμετρο).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο(150-160c) φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Κόψτε μόλις κρυώσει καλά σε 3 κομμάτια..

Είναι καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα.

Αν θέλετε να την φτιάξετε ψηλή ( αμερικάνικο στύλ-3 γεμίσεις / 4 παντεσπάνια)

όπως την κάναμε εμείς ,φτιάξτε 2 παντεσπάνια ..

Οι βάσεις που θα σας περισσέψουν διατηρούνται στην κατάψυξη τυλιγμένες σε διάφανη

μεμβράνη  για αρκετό καιρό για την επόμενη τούρτα σας .

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ 

Διαλύστε μέσα σε 1 μεγάλη κούπα ζεστό νερό 3 κουταλιές σοκολάτα σκόνη της Cadboury

συν μια κουταλιά της σούπας κονιάκ και βρέξτε με αυτό το παντεσπάνι σας 

όταν αρχίσετε να στήνετε την τούρτα σας .

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

 

1,1/2 λίτρο φυτική κρέμα γάλακτος

6 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

4 βανίλιες

400 γρ κουβερτούρα η σοκολάτα πραλίνα λιωμένη σε μπαίν μαρί (χλιαρή )

Χτυπήστε τα 3 πρώτα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να έχετε μια σφικτή σαντιγί.

Λιώστε την σοκολάτα . Αφήστε την να κρυώσει και αναμείξτε την με μια μαρίζα 

μέσα στην σαντιγί σας. Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει…

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

180 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

180 γρ κρέμα γάλακτος Αρλα 35%

Βάλτε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά.

Τραβήξτε από την φωτιά.

Ρίξτε μέσα την σοκολάτα και αφήστε να σταθεί για 4-5 λεπτά.

Ανακατέψτε να λιώσει εντελώς και ρίξτε μέσα μια κοφτή κουταλιά της σούπας βούτυρο

και μια κουταλιά της σούπας μέλι..

Αφήστε την να κρυώσει αλλά όχι τόσο ώστε να σφίξει.

 

 

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ – ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

 

Βρέξτε  την πρώτη βάση από το παντεσπάνι και στρώστε κρέμα..

Συνεχίστε με το δεύτερο παντεσπάνι κτλ.

Καλύψτε όλη σας την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα…

 

Ισιώστε με μια σπάτουλα. Βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα ..

Στρώστε από πάνω την γκανάς .

Αφήστε την να τρέξει προς τα κάτω (σαν δάκρυα σοκολάτας) …

Χρησιμοποιήστε για την διακόσμηση  σοκολατένιες λιχουδιές που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ.

Ορεο κούκις, Κίντερ Μπουένο,Μαλτίζερς κτλ.

 

Κανένας δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σε ένα κομμάτι από αυτή την τούρτα.

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON