ΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ NESTLE

Αν και η μαύρη σοκολάτα υπερισχύει της σοκολάτας γάλακτος όσον αφορά την περιεκτικότητά της σε φλαβονοειδή –μάλιστα, όσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητα της σοκολάτα σε κακάο, τόσο καλύτερα– και η σοκολάτα γάλακτος έχει οφέλη για την υγεία.

Επισκόπηση επιστημονικών μελετών σε δείγμα 20.951 ατόμων που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Αμπερντήν της Σκωτίας υπέδειξε ότι η κατανάλωση σοκολάτας συσχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικού. Πιο συγκεκριμένα, όσοι εκ των συμμετεχόντων κατανάλωναν την περισσότερη σοκολάτα (οι περισσότεροι κατανάλωναν σοκολάτα γάλακτος) κατά μέσο όρο σε διάστημα 11,3 ετών φάνηκε να διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν τη λιγότερη σοκολάτα.

Βέβαια, οι ερευνητές δεν παρέλειψαν να επισημάνουν ότι μπορεί απλώς οι πιο υγιείς συμμετέχοντες να κατανάλωναν περισσότερη σοκολάτα και η προϋπόθεση αυτή να επηρέασε τα αποτελέσματά τους.

Σε κάθε περίπτωση, η σοκολάτα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο: Ποσότητα περίπου 50 γραμμαρίων σοκολάτας γάλακτος έχει κατά μέσο όρο 235 θερμίδες, 13 γραμμάρια λίπος και 22 γραμμάρια ζάχαρη, ενώ ίδια ποσότητα μαύρης σοκολάτας έχει κατά μέσο όρο 263 θερμίδες, 12 γραμμάρια λίπος και 11 γραμμάρια ζάχαρη. Να σημειωθεί πως η μαύρη σοκολάτα υπερέχει σημαντικά της σοκολάτας γάλακτος όσον αφορά την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, με τα γραμμάρια να είναι περίπου 5 και 1,5 αντίστοιχα σε ποσότητα 50 γραμμαρίων σοκολάτας.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

300 γρ τριμμένα μπισκότα μιράντα η μπισκότα digestives

100 γρ λιωμένο βούτυρο

440 γρ σοκολάτα γάλακτος Nestle

300 γρ κρέμα γάλακτος ζωική

1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο Lurpak

 

Βάλτε τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπώλ και ρίξτε το λιωμένο βούτυρο .

Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και στρώστε το μείγμα σε μια κουμπωτή φόρμα 26 εκ την 

οποία έχετε βουτυρώσει .

 

Εγώ έστρωσα το μείγμα σε μια βαθιά τάρτα .

Ψήστε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 150-160 βαθμούς Κελσίου.

Βάλτε την Τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει.

 

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί ( όχι να κάψει).

Ρίξτε το βούτυρο μέσα στο κατσαρολάκι να λιώσει .

 

Τραβήξτε από την φωτιά και  ρίξτε μέσα την σοκολάτα …

Αφήστε λίγο να σταθεί και ανακατέψτε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.

Αφήστε να κρυώσει ..

 

Βάλτε την μέσα στην τάρτα .. Τοποθετήστε μέσα στην Τάρτα Σοκολατάκια Φερέρο.

 

Βάλτε στο ψυγείο … Διακοσμήστε με Σαντιγί η με σαντιγί σοκολάτας..

 

Διατηρήστε την στο ψυγείο..

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγών:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON