ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ

Ταξίδι σημαίνει χαλάρωση και απόλαυση των στιγμών. Αν, δε, συνδυάζεται με μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, όπως είναι η σοκολάτα, τότε το αποτέλεσμα είναι απόλυτα “ανεβαστικό”! Σας παρουσιάζουμε “λαχταριστά” ξενοδοχεία που συνδυάζουν τις δυο προαναφερθείσες αξίες της ζωής. Γιατί η σοκολάτα αποτελεί αξία. Απανταχού λάτρεις της σοκολάτας ενωθείτε!

Sacher Wien, Βιέννη, Αυστρία

2.sacher red bar

Sachertorte είναι το γλυκό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε επισκεπτόμενοι την Αυστρία. Θα μπορούσε κάλλιστα να ακούει στο όνομα “σοκολατένιος παράδεισος” που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν. Το ιδανικότερο ξενοδοχείο που αποδεδειγμένα μπορεί να καλύψει την ανάγκη σας για σοκολατένιες αμαρτίες, είναι το Sacher Wien στη Βιέννη. Όχι μόνο γιατί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μπορείτε να δοκιμάσετε το γλυκό, αλλά γιατί ο πατέρας του ιδιοκτήτη, είναι και ο πατέρας της συνταγής για το εν λόγω γλυκό το 1832. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αποτελεί την “πηγή” για το Sachertorte. Εσείς μπορείτε να το προσπεράσετε;

Du Cadran, Παρίσι, Γαλλία

Ξενοδοχεία από σοκολάτα

Παρίσι! Αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς στον κόσμο. Το καλό φαγητό και η τέχνη είναι συνώνυμα της Γαλλικής πρωτεύουσας. Τι θα λέγατε όμως να δοκιμάσετε σοκολατένιο κοκτέιλ; Και όμως υπάρχει και μπορείτε να το βρείτε στο μπαρ του ξενοδοχείου Du Cardran στο Παρίσι. Οι γλυκές εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς στην είσοδο του ξενοδοχείου θα βρείτε το σοκολατένιο μαγαζί. Με πάνω από 30 διαφορετικά είδη σοκολάτας, ακόμα και για τα πιο εξεζητημένα γευστικά γούστα αποτελεί σημείο συνάντησης για τους απανταχού λάτρεις της σοκολάτας. Ξεκινήστε την περιήγηση σας στο Παρίσι ως εξής: Κατεβείτε από το δωμάτιο σας, στην είσοδο του ξενοδοχείου, κάντε μια στάση στο σοκολατένιο μαγαζί, πάρτε μερικές θερμίδες και μετά από δέκα λεπτά περπάτημα θα τις έχετε κάψει, ενώ θα έχετε φτάσει στο δεύτερο σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, τον Πύργο του Άιφελ!

Etruscan Chocohotel, Περούτζια, Ιταλία

Ξενοδοχεία από σοκολάτα

Σοκολατένια διαμονή κυριολεκτικά περιμένει τους επισκέπτες που θα επιλέξουν το Etruscan Chocohotel στην Περούτζια της Ιταλίας. Τρεις όροφοι, τρία διαφορετικά σοκολατένια θέματα. Σοκολάτα υγείας, Μαύρη σοκολάτα και σοκολάτα με αντζούγια. Η διακόσμηση σε κάθε δωμάτιο είναι αντίστοιχη του θέματος του ορόφου και το κλειδί του δωματίου είναι σοκολατένια μπάρα. Προσοχή μόνο να μην υποκύψετε στον πειρασμό και το φάτε! Κάθε κλειδί είναι μοναδικό και αναντικατάστατο… Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται η διεύθυνση του ξενοδοχείου! Εσείς τους πιστεύετε; Δεν έχετε παρά να το επισκεφτείτε και να απολαύσετε κάθε δευτερόλεπτο καθώς το κλειδί του δωματίου σας, λιώνει στο στόμα.

The Chocolate Boutique, Βόρνμουθ, Ηνωμένο Βασίλειο

Ξενοδοχεία από σοκολάτα 

Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι μπορείτε να μάθετε να φτιάχνετε σοκολάτα ενώ κάνετε τις διακοπές σας; Όχι! Δε χρειάζεται να πάτε στην Ελβετία! Το Chocolate Boutique ξενοδοχείο διατείνεται ότι είναι το μοναδικό σοκολατένιο ξενοδοχεία στη Μεγάλη Βρετανία και παράσχει μαθήματα σοκολατοποιίας. Το ιδιαίτερο αυτό ξενοδοχείο αποτελείται από 13 σουίτες διακοσμημένες σοκολατένια… Αν κατά τη διαμονή σας εκεί πεινάσετε, κάντε μια βόλτα από το εστιατόριο του ξενοδοχείου με σπεσιαλιτέ αποκλειστικά φτιαγμένες από σοκολάτα… Για να ξεδιψάσετε γιατί δεν πηγαίνετε το μπαρ του ξενοδοχείου να απολαύσετε ένα δροσιστικό «Choctail»;

SONY DSC

 

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

SONY DSC

125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

80 γρ κακάο σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

150 γρ καστανή ζάχαρη

50 γρ λευκή ζάχαρη

60 γρ σπορέλαιο

1 μεγάλο αυγό

120 ml καφέ φίλτρου

120 ml κρέμα γάλακτος ζωική 35 %

μισό κουταλάκι του γλυκού ξύδι

60 γρ δάκρυα σοκολάτας

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150-160 βαθμούς Κελσίου.

Βουτυρώστε και αλευρώστε μια μακρόστενη φόρμα (25 εκ μάκρος /10 εκ ύψος)

Εγώ χρησιμοποίησα φόρμα σιλικόνης .

Βάλτε τα 6 πρώτα στερεά υλικά σε ένα μπώλ και ανακατέψτε τα .

Προσθεστε σταδιακά όλα τα υγρά,αφού τα χτυπήσετε πρώτα με σύρμα όλα μαζί ελαφρά,

ανακατεύοντας με μια μαρίζα.

 

Ρίξτε στο τέλος και τα δάκρυα σοκολάτας .

Βάλτε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά .

Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλετε από την φόρμα γιατί είναι πολύ αφράτο.

 

Για έξτρα σοκολατένια γεύση μπορείτε να το καλύψετε με γκανάς σοκολάτας 

(120 γρ κουβερτούρα -100 γρ κρέμα γάλακτος ζωική-1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη η μέλι.)

Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος (όχι να κάψει)και ρίχνετε μέσα την γλυκόζη.

Ανακατέψτε .Τραβάτε από την φωτιά και ρίχνετε μέσα την σοκολάτα ..

Αφήστε να μείνει λίγο και μετά ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί η γκανάς.

Αφήστε να κρυώσει και καλύψτε το κέικ σας με μια σπάτουλα .

Γρήγορο,αφράτο,υγρό και σοκολατένιο..

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγών:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Παναγιώτης Μαχαίρας)

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON