ΕΥΚΟΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ

Μπανάνα οφέλη: Είναι το νούμερο ένα φρούτο σε κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Οι μπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα – σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη σε συνδυασμό με ίνες.

Μια μπανάνα δίνει μια άμεση, διαρκή και ουσιαστική ώθηση ενέργειας.

Η έρευνα έχει αποδείξει ότι δύο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για μια επίπονη 90λεπτη προπόνηση.

Άλλωστε, η μπανάνα είναι το νούμερο ένα φρούτο σε κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Αλλά η ενέργεια δεν είναι ο μόνος τρόπος που μια μπανάνα μπορεί να μας βοηθήσει να κρατιόμαστε σε καλή κατάσταση.

Όπως αναφέρει μια νέα έρευνα που ανέλαβε η MIND μεταξύ των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη, πολλοί από αυτούς αισθάνονται πολύ καλύτερα αφού φάνε μια μπανάνα.

Αυτό συμβαίνει επειδή μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα είδος πρωτεΐνης που το σώμα μετατρέπει σε σεροτονίνη, γνωστή για να σας κάνει να χαλαρώσετε, να βελτιωθεί τη διάθεση σας και γενικά σας κάνει να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι.

Μια μπανάνα είναι πραγματικά μια φυσική θεραπεία για πολλά δεινά.

Όταν τη συγκρίνετε με ένα μήλο, έχει τέσσερις φορές περισσότερη πρωτεΐνη, δύο φορές περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, τρεις φορές φώσφορο, πέντε φορές περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και σίδηρο, και δύο φορές τις άλλες βιταμίνες και μέταλλα.

Είναι επίσης πλούσια σε κάλιο και είναι ένα από τα μεγαλύτερης αξίας τρόφιμα.

Έτσι ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτή γνωστή φράση, ώστε να λέμε, “Μια μπανάνα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!”

 

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

25 γρ κακάο σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα

1 πρέζα αλάτι

200 γρ καστανή ζάχαρη

2,1/2  πολυ ώριμες μεσαίες μπανάνες 

2 αυγά ελαφρά χτυπημένα 

125 γρ βούτυρο η μαργαρίνη λιωμένη

50 γρ καρύδια χονδροτριμένα (προαιρετικά)

Βουτυρώστε και αλευρώστε μια μακρόστενη φόρμα για ψωμί(23 εκ μάκρος/7 ύψος).

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150-160 βαθμούς .

Βάλτε τα πρώτα 6 υλικά σε ένα μπώλ και ανακατέψτε να ενωθούν.

Πολτοποιήστε τις μπανάνες με πηρούνι .

Ρίξτε μέσα στον πολτό τα αυγά χτυπημένα και το λιωμένο βούτυρο .

 

Ρίξτε το μείγμα στο μπώλ με τα άλευρα,προσθέστε τα καρύδια(προαιρετικά).

Aνακατέψτε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.

 

Ψήστε για 45-50 λεπτά περίπου  η μέχρι να τρυπήσετε το κέικ σας με σουβλάκι

και να βγαίνει καθαρό.

 

Βγάλτε το από τον φούρνο αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρετε .

Υπέροχο συνοδευτικό για τον καφέ η το τσάι σας ..

Μπορείτε να το διπλοτυλίξετε σε διάφανη μεμβράνη και να το φυλάξετε στη  κατάψυξη

μέχρι 3 μήνες.

 

Όταν είναι να το καταναλώσετε αφήστε το έξω σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες περίπου.

 

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON