ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΕΥΚΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ(CHOCOLATE MUD CAKE)

Σε μία από τις γειτονιές της Πορτογαλίας ξεπροβάλλει ένα ξενοδοχείο με «εμμονή» στη σοκολάτα. Το «Fabrica do Chocolate» είναι το πιο απολαυστικό μέρος, ο μικρός ναός του νέκταρ των θνητών, όπου ο κάθε επισκέπτης θα δει και θα μυρίσει πράγματα που του φέρνουν στο μυαλό τη γλυκιά αμαρτία.

Δέκα οκτώ δωμάτια με διαφορετικές «γεύσεις» και θέματα, με το «Valrhona» να είναι αφιερωμένο στη θρυλική γαλλική φίρμα και το «Regina» στην αντίστοιχη πορτογαλική πρωταγωνιστούν. Δεν λείπουν, φυσικά, οι αναφορές στη «Μαύρη Σοκολάτα», τη «Λευκή Σοκολάτα» και τη «Σοκολάτα Γάλακτος» ενώ γίνονται και εικαστικές παραπομπές στην ταινία  «Chocolat», στον πίνακα του Νταλί αλλά  και σε διάφορα βιβλία και μουσικές που είχαν ως βασικό θέμα… το αγαπημένο προϊόν.

Από το κτίριο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ένα κατάστημα με λαχταριστές λιχουδιές  αλλά και εργαστήριο για τους φιλοξενούμενους που τα πάνε καλά με τη ζαχαροπλαστική.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

250 gr Βιτάμ

110 γρ κακάο σκόνη άγλυκο κοσκινισμένο

250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

380 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

2 βανίλιες

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

198 ml χλιαρό νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ : 1/4 φλιτζανιού ηλιέλαιο και 2 κουταλιές της σούπας Μερέντα η Νουτέλα

 

Λιώστε το Βιτάμ σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά.

Ρίξτε μέσα όλα τα στερεά άλικα(κακάο,αλεύρι,ζάχαρη,βανίλιες)

ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα σας να γίνει σαν πηχτή λάσπη.

 

Προσθέστε τα αυγά και το νερό χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.

 

Ρίξτε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα(διαμέτρου 30 εκ) που την έχετε

πασπαλίσει με κακάο .

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά στους 170 βαθμούς

(εγώ ψήνω στους 150 γιατί ο φούρνος μου είναι δυνατός).

Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ηλιέλαιο να ζεσταθεί ελαφρά σε σιγανή φωτιά.

Προσθέστε την μερέντα ανακατεύοντας  συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μόλις η Σοκολατόπιτα σας βγεί από τον φούρνο ρίξτε κατευθείαν από πάνω το γλάσο ..

 

Αυτό το γλυκό δεν κατάφερα ποτέ να το φωτογραφίσω ολόκληρο .. Μόνο κομμάτια ..

 

Θα καταλάβετε γιατί όταν το φτιάξετε ..Η συνταγή δεν είναι δική μου ..

Κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο σε πολλα σάιτ και πολλοί την διεκδικούν ως δική τους.

Εγώ την προσάρμοσα στα μέτρα μου .

Είναι εύκολη, γρήγορη και οικονομική ..

 

Και όπως λέει η φιλη μου η Δάφνη γίνεται καλύτερη μέρα με την μέρα ( αν σας περισσέψει και την επόμενη μέρα βέβαια).

Μπορείτε αν θέλετε μην βάλετε γλάσο μερέντας αλλά να την αφήσετε σκέτη και να την απολαύσετε με παγωτό..

Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε μέσα στο μείγμα μισό φλιτζάνι τριμμένα φουντούκια καθώς και πάνω στο γλάσο μεταμορφώνοντας την σε φουντουκόπιτα .

 Η επιλογή δική σας .

 

 

 

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια /Προσαρμογή/Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Παναγιώτης Μαχαίρας )
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON