ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ

Για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη του λεμονιού, πρέπει να το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο, δηλαδή μαζί με τη φλούδα του. Σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, έδειξε ότι οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στη φλούδα του λεμονιού βοηθούν στην απώλεια βάρους, όταν κάποιος ακολουθεί διατροφή με πολλά λιπαρά.

Εκτός της συμβολής στην απώλεια βάρους, τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύει το ανοσοποιητικό και ενεργοποιεί τη γλουταθειόνη, το κύριο αντιοξειδωτικό του οργανισμού. Συνιστάται να προσθέτετε τουλάχιστον μισό λεμόνι (κομμένο σε φέτες) σε 300 ml νερού.

Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για να πιείτε νερό με λεμόνι

Το σώμα μας είναι πολύ αφυδατωμένο την ώρα που ξυπνάμε, γι’ αυτό το πρωί είναι η κατάλληλη στιγμή για να πιείτε νερό με λεμόνι. «Ενώ κοιμάστε, χάνετε πολύ νερό μέσω της αναπνοής. Η ενυδάτωση με ένα ζεστό ποτήρι νερού με λεμόνι όταν ξυπνάτε, είναι ο καλύτερος τρόπος να αναπληρώσετε τα υγρά που χάθηκαν το βράδυ και να ξεκινήσετε την μέρα σας» σημειώνει η Bates.

Προσοχή: Μην πίνετε πολύ νερό με λεμόνι μέσα στη μέρα, καθώς λόγω της οξύτητας του λεμονιού, μπορεί να βλάψετε το σμάλτο των δοντιών σας. Το λεμόνι αυξάνει επίσης την ικανότητα απορρόφησης σιδήρου, αν έχετε λοιπόν υψηλό σίδηρο, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

3/4 φλιτζανιού σπορέλαιο( 180 ml)

2 αυγά

ξύσμα από 2 λεμόνια

1 φλυτζάνι γιαούρτι πλήρες  10 %( 280 γρ)

60 ml χυμό λεμόνι

1,3/4 φλιτζανιού ζάχαρη ( 385 γρ)

2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

2 κουταλάκια μπαίκιν πάουντερ γεμάτα

Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα κέικ.

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150 C ( εμένα ο φούρνος μου είναι δυνατός για σας ίσως χρειαστεί να ανεβάσετε τους βαθμούς στους 160 η 170 C )

Βάλτε τα 5 πρώτα υλικά σε ένα μεγάλο μπώλ και χτυπήστε τα καλά ..

Προσθέστε την ζάχαρη και εξακολουθήστε το χτύπημα με το σύρμα..

Σταδιακά προσθέστε το αλεύρι και το μπαίκιν ..

Ανακατέψτε καλά να ενσωματωθούν τα άλευρα .

Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε για περίπου 35 με 40 λεπτά ..

Απολαύστε το σκέτο  η πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη η γλάσο ..

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου )
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON