ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ

Το τσίζκεϊκ (στα αγγλικά σημαίνει κέικ τυριού) είναι γλυκό που αποτελείται από δύο τουλάχιστον στρώσεις, από τις οποίες η παχύτερη αποτελείται από ένα μείγμα μαλακού τυριούαυγών και ζάχαρης. Το κατώτερο στρώμα ή βάση αποτελείται από θρυμματισμένα μπισκότα, ζύμη ή σπογγώδες κέικ. Στο τελικό στρώμα το γλυκό διακοσμείται με μαρμελάδα ή φρούτα. Υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός παραλλαγών, πχ. ψημένο ή ψυγείου, με αυγά ή χωρίς, με φρούτα αντί για μαρμελάδα, με τυρί ρικότα, ξινή κρέμα ή μυζήθρα (οπότε και λέγεται μυζηθρόπιτα) αντί για τυρί κρέμα.

Αν και θεωρείται αμερικάνικο γλυκό, εκδοχές του γλυκού παρασκευάζονται για χιλιάδες χρόνια. Οι παλαιότερες αναφορές του γλυκού είναι από τη Αρχαία Ελλάδα, όταν ήταν δημοφιλές φαγητό και στα σχετικά συγγράματα που διασωζόνται αναφέρεται ως πλακούντας. Η μοντέρνα έκδοση του τσίζκέικ, όπως την γνωρίζουμε σήμερα, αναπτύχθηκε το 1872 από τον Ουίλιαμ Λώρενς στη Νέα Υόρκη, στη προσπάθειά του να παραγάγει ένα γαλλικό τυρί. Αντί για το συγκεκριμένο τυρί, δημιούργησε ένα τυρί κρέμα, το οποίο αργότερα πατεντάρισε ο Τζέιμς Κραφτ, και αποτελεί το κύριο συστατικό των τσίζκεϊκ ανά την υφήλιο.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

600 γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια σε θερμοκρασία δωματίου

130 γρ άχνη ( μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη αν το θέλετε πιο γλυκό)

2 Βανίλιες

Ξύσμα από 2 μεγάλα Λεμόνια 

700 γρ φυτική κρέμα γάλακτος

χυμό από 3 μεγάλα λεμόνια η και περισσότερα (ανάλογα πόσο όξινο το θέλετε)

1 φακελάκι ( 100 γρ) ζελέ λεμόνι διαλυμένο καλά σε μισό φλυτζάνι ζεστό (όχι καυτό) νερό

1,1/2 πακέτα μπισκότα Μιράντα τριμμένα στο μούλτι η οτι άλλο είδους μπισκότο θέλετε

Χτυπήστε στο μίξερ τα 4 πρώτα υλικά  με το φτερό.

Ανασηκώστε το φτερό και ξύστε με μια σπάτουλα τα τοιχώματα του μίξερ από το υλικό

που έχει κολλήσει γύρω γύρω και συνεχίστε το χτύπημα.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον χυμό εναλλάξ..

 

Ρίξτε στο τέλος τον διαλυμένο ζελέ.

Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα για να βεβαιωθείτε ότι το μείγμα σας ομογενοποιήθηκε.

Βάλτε κρέμα στα μπολάκια .. 

Ρίξτε 1-2 κουταλιές της σούπας μπισκότο και σκεπάστε με κρέμα..

Δοκιμάστε και τριμμένα ΟREO μπισκότα .. Ταιριάζουν πολυ με την γεύση του λεμονιού.

Αφήστε να πήξει στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και διακοσμήστε 

με σαντιγί η τριμμένο μπισκότο.

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Παναγιώτης Μαχαίρας )
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON