ΚΟΥΚΙΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΑ

Μία γευστική απόλαυση που ξεκίνησε για να επιλύσει ένα δύσκολο πρόβλημα: την έλλειψη των προμηθειών κακάο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Μπορεί να μην είναι αναγνωρισμένη Παγκόσμια Ημέρα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), η 5/02  πάντως είναι η Παγκόσμια Ημέρα Nutella. Μία γευστική απόλαυση που ξεκίνησε για να επιλύσει ένα δύσκολο πρόβλημα: την έλλειψη των προμηθειών κακάο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Pietro Ferrero, ένας ζαχαροπλάστης από το Πιεμόντε της Ιταλίας, δημιούργησε ευφυώς μια γλυκιά κρέμα από φουντούκια, ζάχαρη και ελάχιστη μόνο ποσότητα από το σπάνιο κακάο. Της έδωσε σχήμα καρβελιού, το οποίο μπορούσε να κοπεί και να σερβιριστεί πάνω σε ψωμί, και την ονόμασε «Giandujot» από ένα διάσημο τοπικό καρναβαλικό χαρακτήρα εκείνης της εποχής. Στις 14 Μαΐου του 1946, ιδρύθηκε επισήμως η εταιρεία Ferrero.

Το 1964 ο γιος του Pietro Ferrero, Michele, έβαλε σε εφαρμογή την καινοτόμο ιδιοφυΐα του και με τη μέθοδο δοκιμής και λάθους, βελτίωσε τη συνταγή και δημιούργησε το πρώτο βαζάκι της νέας πραλίνας φουντουκιού και κακάο το οποίο, ωστόσο, δεν είχε ακόμα όνομα. Έτσι, έβαλε μπρος και πάλι τη δημιουργικότητά του και σκέφθηκε την τέλεια λύση για την πιο διάσημη κρέμα του κόσμου, η Nutella.

Η Nutella φτάνει στη Γερμανία το 1965 και οι Γερμανοί ερωτεύονται αμέσως αυτή τη γευστική πραλίνα. Τα νέο-σχεδιασμένα βάζα με το αμίμητο χαρακτηριστικό σχήμα γνώρισαν και αυτά μεγάλη επιτυχία. Ένα χρόνο μετά, η Nutella επεκτείνεται περαιτέρω στην Ευρώπη και λανσάρεται στη γαλλική αγορά με μεγάλη επιτυχία. 

Αφού κατέκτησε την Ευρώπη, το 1978 η Nutella βάζει πλώρη για την Αυστραλία και το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής Nutella εκτός Ευρώπης ανοίγει στο Lithgow, κοντά στο Σίδνεϊ. 

Για να γιορτάσει τα 30 χρόνια στη Γαλλία το 1996, η Nutella οργάνωσε στο Παρίσι τη σπουδαία εκδήλωση «Generation NUTELLA», στο γραφικό περιβάλλον του Carousel du Louvre: μια έκθεση έργων που δημιουργήθηκαν μεταξύ 1966 και 1996 από καλλιτέχνες στα τριάντα τους που μεγάλωσαν τρώγοντας πρωινό με ψωμί και Nutella, και η οποία περιελάμβανε μεγάλα ονόματα της τέχνης, όπως τους DeCoufle, Paco Rabanne και Wolinski. 

Το 2005 για να γιορτάσουν την 40η επέτειο της Nutella με στυλ , στις 29 Μαΐου, 27.854 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Gelserkirchen της Γερμανίας, για να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο πρωινό όλων των εποχών με Nutella. Ήταν μια τόσο μεγάλη εκδήλωση που μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες! 

Η Sara Rosso, μια Ιταλο-Αμερικανή μπλόγκερ και λάτρης της Nutella, αποφάσισε να αφιερώσει μία ημέρα του χρόνου στην αγαπημένη της κρέμα: έτσι, στις 5 Φεβρουαρίου του 2007, όλοι οι λάτρεις της Nutella κλήθηκαν να ενωθούν. Από τότε, η Παγκόσμια Ημέρα Nutella «έγινε ένας τρόπος για να το γιορτάσουμε, αλλά και μια ευκαιρία για πολλούς ανθρώπους να δοκιμάσουν Nutella για πρώτη φορά».

Ξεκινώντας στις 31 Μαΐου 2017, η Ferrero άνοιξε στο Σικάγο το πρώτο της ιδιόκτητο και λειτουργικό εστιατόριο: το Nutella Cafe! Είναι ένας ιδιαίτερος χώρος όπου όλοι οι λάτρεις της Nutella μπορούν να ζήσουν και να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία από τη στιγμή που θα μπουν στον χώρο. Έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε ολοήμερα πιάτα και επιλογές για τον δρόμο μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προτάσεων του μενού, ώστε η απόλαυση τους να λάβει άλλες διαστάσεις. 

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ (12 ΚΟΥΚΙΣ)

Νουτέλα (12 κουταλάκια του γλυκού)

230 γρ φυτική μαργαρίνη

200 γρ λευκή ζάχαρη

1 βανίλια

1 αυγό

3/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

μισό κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν

420 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

65 γρ νιφάδες σοκολάτας κουβερτούρα

κομματάκια κουβερτούρας για από πάνω

 

Βάλτε τη Νουτέλα για 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.

Βγάλτε από το βάζο της Νουτέλα 12 μικρά μπαλάκια πάνω σε ταψί που

έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί..

Βάλτε τα στην κατάψυξη για μια ώρα .

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150 βαθμούς ( αέρα-αντιστάσεις).

Χτυπήστε την μαργαρίνη και την ζάχαρη να ασπρίσουν.

Προσθέστε την βανίλια και το αυγό.

Βάλτε την σόδα,το αλάτι,το μπαίκιν,το αλεύρι και τις νιφάδες σε ένα μπώλ.

Ρίξτε τα όλα μαζί στο μείγμα.

Η ζύμη θα είναι μαλακή.

Πλάστε  12  μπαλάκια .

 

Ανοίξτε τα στην χούφτα σας  σαν μια μικρή στρογγυλή πιτούλα και κλείστε μέσα

ένα παγωμένο μπαλάκι νουτέλα ..

Κλείστε το διπλώνοντας την ζύμη έτσι ώστε να καλυφθεί καλά.

 

Βάλτε τα στο ταψί σας και πιέστε να καθίσουν..

 

Μπήξτε κομματάκια κουβερτούρας από πάνω …

 

Ψήστε τα (βάζοντας το κλείσιμο από κάτω) για 15 περίπου λεπτά ..

 

Αφήστε τα να κρυώσουν προτού να τα μετακινήσετε .

 

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για τέλεια, λαχταριστά cookies

με κομματάκια κουβερτούρας και γέμιση Νουτέλα.

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 
 
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON