ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Το ρυζόγαλο είναι κρεμώδες γλύκισμα το οποίο παρασκευάζεται από ρύζι που έχει βράσει σε γάλαζάχαρη και κορν φλάουερ.Συνηθίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου με διαφοροποιήσεις στη συνταγή. Σε ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία είναι τυπικό Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα.

Στην Ελλάδα συνηθίζεται να πασπαλίζεται με κανέλα. Αναφέρεται ότι το ρυζόγαλο ήταν ένα προσφιλές γλύκισμα για τους Έλληνες επί Τουρκοκρατίας.Δεδομένου ότι είναι εύκολο στην παρασκευή του φτιάχνεται και από μικρές βιοτεχνικές εταιρείες. Τις τελευταίες δεκαετίες, παρασκευάζεται και σε τυποποιημένες συσκευασίες από μεγάλες γαλακτοκομικές εταιρείες.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ (8 μεγάλα μπωλάκια)

 

140 γρ ρύζι γλασέ

500 γρ νερό

1 ολόκληρη φλούδα από ένα λεμόνι

770 γάλα φρέσκο

150 γρ λευκή ζάχαρη

2 βανίλιες σκόνη

Ξύσμα από 1 λεμόνι

100 γρ γάλα εβαπορέ σε θερμοκρασία δωματίου 

30 γρ κόρν φλάουερ κοσκινισμένο

 

 

Βάλτε τα 3 πρώτα υλικά σε μια κατσαρόλα και στην φωτιά και αφού βράσει το ρύζι

στραγγίξτε το βάλτε το στην άκρη … 

 

 

Βάλτε το γάλα , την ζάχαρη τις βανίλιες και το ξύσμα  μέσα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά .

Ανακατέψτε να λιώσει η ζάχαρη και προσθέστε το ρύζι ..

 

Ταυτόχρονα διαλύστε το κόρν φλάουερ μέσα στο εβαπορέ και ρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα.

Ανακατέψτε συνεχώς με σύρμα και μόλις πήξει τραβήξτε το από την φωτιά ..

Σερβίρετε σε μπώλ και πασπαλίστε με κανέλα.

 

 

Αφού κρυώσει θα σφίξει και άλλο  οπότε αν το θέλετε κρεμώδες μην το πήξετε πάρα πολύ 

στο βράσιμο ..

 

 

Enjoy !!! 

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON