ΝΤΟΝΑΤΣ

Το ντόνατ είναι ο επίσημος < λουκουμάς > της Αμερικής ! Και υποτίθεται το σήμα κατατεθέν φαγητό των αστυνομικών εκεί!!
Έχετε δει ποτέ ταινία η αστυνομικό σήριαλ όπου οι ηθοποιοί-αστυνομικοί δεν τρώνε κάποια στιγμή donats and coffee ????

Εγώ ξεκίνησα την αναζήτηση μου για το τέλειο αφράτο ντόνατ που να μην γίνεται

< λάστιχο > όταν κρυώνει λόγω τής αδυναμίας στο συγκεκριμένο αυτό έδεσμα του μικρότερου μου γιου !!

Αφιερώνω λοιπόν αυτή την ανάρτηση σε όλα τα παιδιά (μικρά και μεγάλα)

και στην όρεξη που έχουν για ντόνατ με σοκολάτα!!

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(20 τεμ περίπου)

300920124342

5 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
1 φακελάκι μπαίκιν πάουντερ 20 γρ
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι σόδα
2 μεγάλες κουταλιές μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 γεμάτο φλιτζάνι γιαούρτι
ξύσμα από ένα ολόκληρο λεμόνι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

300920124265
Χτυπάτε το βούτυρο και την ζάχαρη στο μίξερ.

300920124272

Ρίχνετε τα αυγά και το ξύσμα.

Ανακατεύετε το αλεύρι,το αλάτι,την σόδα και το μπαίκιν πάουντερ.

Ρίχνετε το γιαούρτι στο μείγμα του βουτύρου.

Προσθέστε  στο μίξερ το μείγμα του αλευριού.

300920124278

Αλλάξτε εξάρτημα στο μίξερ και βάλτε αυτό που ζυμώνουμε.

300920124280 300920124285

Ανοίξτε φύλλο πάχους 2 εκατοστών περίπου.
Η ζύμη σας πρέπει να είναι μαλακή και λεία.

Κόψτε με κουπ πατ τα ντόνατς.

300920124295 300920124291

Βάλτε τα πάνω σε πετσέτα σε ζεστό μέρος για μια ώρα.

300920124304 300920124318

Βάλτε το λάδι να ζεσταθεί καλά(όχι να κάψει)και τηγανίστε τα.

Μην φοβάστε όταν παίρνουν σκούρο χρώμα.Πρέπει να τηγανιστούν μέχρι μέσα.

300920124345

Όπως είναι ζεστά τυλίξτε τα σε ζάχαρη..

300920124302

Η σε σοκολάτα…..

Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε 400 γρ κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε σιγανή φωτιά.

Προσθέτουμε 280 γρ σοκολάτα κουβερτούρα η γάλακτος .. Ανακατεύουμε συνεχώς να λιώσει η σοκολάτα.

Προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας βούτυρο η μαργαρίνη και τραβάμε από την φωτιά.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά..

Αφήνουμε να κρυώσει(χλιαρή) …

300920124338

Αφήστε τα με την σοκολάτα η….

300920124344

Ρίξτε από πάνω πολύχρωμο καραμελένιο κομφετί..

300920124347

Η χρωματιστές πέρλες…

300920124336

Όπως και αν τα διακοσμήσετε θα είναι αφράτα ακόμα και όταν κρυώσουν ..
Καλή σας όρεξη!!

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON