ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΖΙΝΤΖΕΡΜΠΡΕΝΤ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ

Τα Χριστούγεννα για τα παιδιά είναι οι καλύτερες μέρες του χρόνου. Η πιο μαγική εποχή…

 Τι ωραία που είναι τα Χριστούγεννα όταν τα περνάς οικογενειακά! Στολίζετε όλοι μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο με πάρα πολλά στολίδια και φωτάκια. Τα παιδιά γράφουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη, ενώ ο μπαμπάς παλεύει να ανάψει το τζάκι. Η μαμά φτιάχνει ζεστά cookies και έχει μοσχοβολήσει όλο το σπίτι! Ύστερα κάνετε όλοι μαζί μια βόλτα στην πόλη όπου είναι στολισμένη με πολλά λαμπιόνια και όμορφα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Έτσι τα παιδιά έχουν μπει για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων!
Μερικές συμβουλές!
-Φτιάξτε δώρα μαζί με τα παιδιά σας. Κάρτες, χειροποίητες κατασκευές, γλυκά… Τυλίξτε τα όμορφα και δώστε τα σε ανθρώπους αγαπημένους.
-Μην ξοδεύετε χρήματα ασυλλόγιστα για δώρα τα οποία μπορεί ο καθένας να τα βρει σε οποιοδήποτε κατάστημα.
“Έτσι, συνηθίζουμε το παιδί σε ένα πνεύμα που δεν έχει την κατανάλωση μέσα, αλλά το μεράκι, την προσωπική σφραγίδα, το νοιάξιμο. Μαθαίνει ότι το δώρο είναι αγάπη και σκέψη. Όχι ότι το δώρο είναι υποχρέωση και αν δεν μου κάνεις δώρο ή σπουδαίο δώρο δεν είσαι καλός μπαμπάς, νονός, Άγιος Βασίλης” τονίζει η ψυχολόγος.
-Κάντε επισκέψεις στους παππούδες, στους νονούς και σε όλους τους ανθρώπους που στην καθημερινότητα βλέπουνε λίγο.
-Κάντε όμορφους περιπάτους ώστε να γεμίσουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους με όμορφα θεάματα και όμορφους ήχους.
-Ξεκουραστείτε πολύ, χουχουλιάστε… γιατί αυτό είναι το πνεύμα των ημερών και όχι το πνεύμα της κούρασης, του ξενυχτιού, του πολύ φαγητού και των πολλών εξόδων.
 
Τέλος… ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(40 ΜΠΙΣΚΟΤΑ)

 

1463 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις( και λίγο ακόμα αν χρειαστεί)

4,1/2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα

3 κουταλάκια του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη

4,1/2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

563 γρ βούτυρο ευρωπαϊκό (Lurpak κτλ) η μαργαρίνη

450 γρ μαύρη ζάχαρη

9 κουταλιές της σούπας γεμάτες μέλι

3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

Βάλτε όλα τα στερεά σε ένα μεγάλο μπώλ (5 πρώτα υλικά).

Βάλτε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει ( σε χαμηλή φωτιά).

Ρίξτε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα να

ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Τραβήξτε από την φωτιά και ρίξτε μέσα σταδιακά τα στερεά υλικά

ανακατεύοντας στην αρχή με την κουτάλα και μετά με το χέρι σας,

μέχρι να έχετε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.(εδώ ίσως

χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι).

Ανοίξτε την ζύμη σας σε πάγκο πασπαλισμένο με αλεύρι.

Κόψτε με στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 8 εκ και πάχος 1 δάκτυλο.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 160-170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα σας .

(ανάλογα τον φούρνο σας  από 8 έως 12 λεπτά).

Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και διακοσμήστε τα με Ζαχαρόπαστα..

Ακολουθήστε τα δικά μας σχέδια η ακολουθήστε την φαντασία σας και δημιουργήστε δικά σας.

Εμείς φτιάξαμε 4 σχέδια (Χιονονιφάδα,Γκυ,Χιονάνθρωπος,Αι Βασίλης).

Καλή Επιτυχία !!

 

 

 

Καλές γιορτές  σε όλους !!!

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON