ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ

Είναι λαχταριστά, αφράτα, ζουμερά. Κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Τρελαίνονται να τα τρώνε όλοι για πρωινό, για γλυκό μετά το φαγητό, ως συνοδευτικό του καφέ, ως απογευματινή λιχουδιά. Αλλού τα λένε ντόνατς, αλλού… τουλούμπες, εδώ τα λέμε λουκουμάδες. Η αγάπη για την τηγανιτή ζύμη είναι διεθνής. 

 

Το ‘όνομα αλλάζει ανάλογα την χώρα..
Ιταλία: Μπομπολόνι /Γερμανία: Μπερλίνερ/Γαλλία: Μπενιέ/Mεξικό: Τσούρος/
Νότια Αμερική: Μπουνέλος/Βέλγιο: Ολιμπολ κτλ κτλ ….

Η συγκεκριμένη συνταγή είχε ανεβεί και παλιά στο Koykoycook.gr αλλά λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων σβήστηκε κατά λάθος από τον Σέρβερ…

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ (20 τεμ περίπου)

800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 βανίλια

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

10 γρ αλάτι

15 γρ ζάχαρη

130 γρ καλαμποκέλαιο

20 γρ μαγιά ξηρή

260 γρ νερό και λίγο ακόμα

Ρίξτε το αλεύρι,την βανίλια. το αλάτι, την ζάχαρη και το ξύσμα στον κάδο του μίξερ.

Προσθέστε το καλαμποκέλαιο.

Διαλύστε την μαγιά σας σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Προσθέστε το σιγά σιγά στο μείγμα του αλευριού.

Ζυμώστε (απαλά στην αρχή) με τον γάντζο. Προσθέστε λίγο ακόμα νερό.

Βάλτε την ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για μια
περίπου ώρα.

Ανοίξτε φύλλο(περίπου 8-9 χιλιοστά σε πάχος) σε αλευρωμένο πάγκο με τον πλάστη σας .

<Κόψτε> τούς λουκουμάδες σας με κουπάτ.

Βάλτε τους σκεπασμένους να φουσκώσουν ξανά για 30 λεπτά περίπου.

Βάλτε λάδι να ζεσταθεί καλά.

Τηγανίστε τους γυρίζοντας με την τρυπητή κουτάλα και από τις 2 μεριές,μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Πασπαλίστε τους με άχνη ζάχαρη η καλύψτε τους με γκανάς σοκολάτας bitter η γάλακτος .

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Αρχική Συνταγή : Αλεξάνδρα Μαρίνη)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου-Παναγιώτης Μαχαίρας)
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON