ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Όσο κι αν αγαπάει κανείς τη σοκολάτα, δύσκολα θα λαχταρίσει ένα πλούσιο σουφλέ, με τον υδράργυρο σκαρφαλωμένο στα ύψη… Τα καλοκαιρινά επιδόρπια είναι ελαφρά, δροσερά, φρουτένια. Εκτός από τα σορμπέ και τα παγωτά, υπάρχουν οι «πειραγμένες» φρουτοσαλάτες, κρέμες και μους με κεντρικό θέμα τα φρούτα, ζελέ, αλλά και το εξαιρετικό ελληνικό γιαούρτι, για λύσεις ακόμα πιο απλές. Είναι εύκολα, αρέσουν σε όλους και ολοκληρώνουν ιδανικά ένα καλοκαιρινό τραπέζι. Τα περισσότερα γλυκά αυτής της κατηγορίας τα ετοιμάζουμε αρκετές ώρες πριν, καθώς απαιτούν πολύωρη παραμονή στο ψυγείο. Μικρές ιδέες: Το κλασικό, στραγγιστό γιαούρτι σε πιατέλα, με βουναλάκια από διάφορα γλυκά του κουταλιού και θρυμματισμένο φιστίκι Αιγίνης. Τα φρέσκα, όχι αλμυρά τυριά (όπως το ανθότυρο, η ρικότα, η γλυκιά μυζήθρα) σε ανάμειξη με μέλι, δίπλα σε φρουτοσαλάτα. . Μια ζύμη τάρτας, σαμπλέ ή σικρέ, θρυμματισμένη, που θα κάνει ενδιαφέρουσα μια απλή μους – και όχι μόνο.. Και μια προτάση, στο ίδιο πνεύμα….

Ένα δροσερό τσιζκέικ σερβιρισμένο με φρέσκες φράουλες ….

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

 

2 πακέτα μπισκότα Μιράντα

200 γρ βούτυρο Lurpack

Βάζουμε τα  Μιράντα στο μούλτι και τα ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το lurpack να λιώσει.

Τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα  .

Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να απορροφήσουν  το βούτυρο .

Στρώνουμε σε στρογγυλό πυρέξ η σε μια κουμπωτή φόρμα(28 εκ διάμετρο) και πιέζουμε με την

σπάτουλα να γίνει μια ίσια βάση.

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει και να κρυώσει..

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

600 γρ τυρί κρέμα φιλαδέλφεια σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ ζάχαρη άχνη

120 γρ στραγγιστό γιαούρτι

500 ml φυτική  κρέμα γάλακτος 

2 βανίλιες 

χυμό από 3 μικρά λεμόνια 

2 φύλλα ζελατίνες των 6 γρ μουλιασμένα και μαλακωμένα σε κρύο νερό

40 ml ζωική κρέμα γάλακτος

Χτυπήστε πρώτα το τυρί, το γιαούρτι μαζί με την άχνη και μετά ρίξτε στο μίξερ

την  κρέμα γάλακτος,τις βανίλιες και τον χυμό .

Ζεστάνετε την ζωική κρέμα γάλακτος και διαλύστε μέσα τις μαλακωμένες Ζελατίνες .

Ρίξτε το μείγμα μέσα στο μίξερ ..

Μην το παραχτυπήσετε .

Η κρέμα σας τώρα είναι αφράτη και βελούδινη…

Ρίξτε την πάνω στην βάση του μπισκότου.

Βάλτε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Διακοσμήστε με φέτες από φρέσκιες φράουλες .

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON