ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ/VEGAN)

Άλλοι νηστεύουν για καθαρά θρησκευτικούς λόγους και άλλοι για λόγους αποτοξίνωσης. Τελικά η νηστεία κατά πόσο ωφελεί ή βλάπτει την υγεία;

Νηστεύοντας για 40 ημέρες, μέχρι δηλαδή το Πάσχα, ο οργανισμός έχει την ευκαιρία να αποβάλλει τις διοξίνες ενώ είναι μια ιδανική ευκαιρία να χάσετε βάρος.

Σε όλη την διάρκεια της νηστείας η αρτηριακή πίεση, η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια μειώνονται σημαντικά αφού απαγορεύεται η κατανάλωση κρεατικών.

Εξάλλου, όσοι νηστεύουν επιτρέπεται να φάνε όσπρια λαδερά, φρούτα και λαχανικά.

Η υιοθέτηση αυτής της τακτικής φαίνεται ότι προλαβαίνει την εκδήλωση καρκίνου του παχέος εντέρου, ενώ καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα.

Επίσης η κατανάλωση φυτικών ινών, μειώνει τη γλυκόζη και τα λιπίδια και χαρίζει ευεξία και μακροζωία.

Οι όποιοι κίνδυνοι εγκυμονούν από την παραδοσιακή διατροφή της Σαρακοστής περιορίζονται στην στέρηση πρωτεϊνών και σιδήρου λόγω της μη κατανάλωσης κρέατος.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

185 γρ άχνη ζάχαρη

250 γρ φυτική μαργαρίνη

150 γρ Ηλιέλαιο

85 γρ λευκό κρασί

1 κουταλάκι της σούπας κανέλα

1 βανιλέτα

370 γρ καβουρντισμένο σουσάμι

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

10 γρ μπαίκιν πάουντερ

Χτυπήστε την άχνη με την μαργαρίνη ..

Προσθέστε το ηλιέλαιο, το κρασί και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά..

 

Ρίξτε στο τέλος το αλεύρι και το μπαίκιν.

 

 

Πλάστε σε στρογγυλό σχήμα και ψήστε σε ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος,

σε προθερμασμένο φούρνο για  15 λεπτά περίπου στους 160 βαθμούς.

Βγάλτε τα όταν ροδίσουν( πάρουν χρώμα).

Από τα πιο ωραία κουλουράκια που έχω δοκιμάσει ποτέ ..

Ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου  Πέτρο Αθανασιάδη που μου έστειλε αυτή την συνταγή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε φιλοξενήσει συνταγές του στο σάιτ μας.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Αρχική συνταγή : Πέτρος Αθανασιάδης)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON