Άλλοι νηστεύουν για καθαρά θρησκευτικούς λόγους και άλλοι για λόγους αποτοξίνωσης. Τελικά η νηστεία κατά πόσο ωφελεί ή βλάπτει την υγεία;
Νηστεύοντας για 40 ημέρες, μέχρι δηλαδή το Πάσχα, ο οργανισμός έχει την ευκαιρία να αποβάλλει τις διοξίνες ενώ είναι μια ιδανική ευκαιρία να χάσετε βάρος.
Σε όλη την διάρκεια της νηστείας η αρτηριακή πίεση, η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια μειώνονται σημαντικά αφού απαγορεύεται η κατανάλωση κρεατικών.
Εξάλλου, όσοι νηστεύουν επιτρέπεται να φάνε όσπρια λαδερά, φρούτα και λαχανικά.
Η υιοθέτηση αυτής της τακτικής φαίνεται ότι προλαβαίνει την εκδήλωση καρκίνου του παχέος εντέρου, ενώ καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα.
Επίσης η κατανάλωση φυτικών ινών, μειώνει τη γλυκόζη και τα λιπίδια και χαρίζει ευεξία και μακροζωία.
Οι όποιοι κίνδυνοι εγκυμονούν από την παραδοσιακή διατροφή της Σαρακοστής περιορίζονται στην στέρηση πρωτεϊνών και σιδήρου λόγω της μη κατανάλωσης κρέατος.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
185 γρ άχνη ζάχαρη
250 γρ φυτική μαργαρίνη
150 γρ Ηλιέλαιο
85 γρ λευκό κρασί
1 κουταλάκι της σούπας κανέλα
1 βανιλέτα
370 γρ καβουρντισμένο σουσάμι
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
10 γρ μπαίκιν πάουντερ
Χτυπήστε την άχνη με την μαργαρίνη ..
Προσθέστε το ηλιέλαιο, το κρασί και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά..
Ρίξτε στο τέλος το αλεύρι και το μπαίκιν.
Πλάστε σε στρογγυλό σχήμα και ψήστε σε ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος,
σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου στους 160 βαθμούς.
Βγάλτε τα όταν ροδίσουν( πάρουν χρώμα).
Από τα πιο ωραία κουλουράκια που έχω δοκιμάσει ποτέ ..
Ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου Πέτρο Αθανασιάδη που μου έστειλε αυτή την συνταγή.
Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε φιλοξενήσει συνταγές του στο σάιτ μας.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Αρχική συνταγή : Πέτρος Αθανασιάδης)(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)