Ο πύργος του Άιφελ (γαλλικά: La Tour Eiffel) είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουσταύο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Με ύψος 325 μέτρα (300 χωρίς την κεραία) ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο μέχρι που το ξεπέρασε το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης το 1931. Έχει βάρος 10.100 τόνους και η κατασκευή του είναι τόσο σταθερή, ώστε παρεκκλίνει μόλις έως 7,5 εκατοστά με σφοδρό άνεμο.
Έχει τρία επισκέψιμα επίπεδα, καθένα προσβάσιμο με σκάλες ή με ανελκυστήρα. Για την άνοδο μέχρι το πρώτο επίπεδο χρειάζονται 300 βήματα (το ίδιο και για το δεύτερο). Το τρίτο και μεγαλύτερο επίπεδο είναι προσβάσιμο μόνο με τον ανελκυστήρα. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο επίπεδο διαθέτουν εστιατόριο.
Ο πύργος έχει χρησιμοποιηθεί επίσης και για πολλές σκηνές ταινιών.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ άσπρη ζάχαρη
50 γρ ακατέργαστη ζάχαρη
1 αυγό και ένα ασπράδι
440 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
κουβερτουρα λιωμένη για τα drips
Χτυπήστε το βούτυρο με τις ζάχαρες να αφρατέψουν.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 C.
Ρίξτε το αυγό, το ασπράδι και το άρωμα.
Αλλάξτε εξάρτημα και βάλτε τον γάντζο στο μίξερ.
Ρίξτε το αλεύρι και ζυμώστε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Ανοίξτε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη σας .
Κόψτε με το κουπάτ μπισκότα..
Βάλτε τα να ψηθούν για περίπου 8-10 λεπτά σε ταψάκια που έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος..
Αφήστε τα να κρυώσουν καλά..
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπαίν μαρί σε σιγανή φωτιά .
Βάλτε την σοκολάτα σε κορνέ και κάντε γραμμούλες στα μπισκότα σας ..
Σερβίρονται με καφέ η Γάλα η τσάι …
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)