ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 φλιτζάνι ταχίνι
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα
Μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
550 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι σόδα σκόνη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 150-160ο.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι διαμέτρου 30 εκ και το αλείφουμε με λίγη
μαργαρίνη..
Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το ταχίνι και το ζεστό νερό και χτυπάμε καλά για 1-2 λεπτά.
μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας ..
Προσθέτουμε την ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα και μετά τον χυμό..
Ρίχνουμε με την σειρά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τελευταία τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
Το μείγμα μας θα είναι παχύρρευστο.
Ψήνουμε για περίπου 40 με 50 λεπτά .
Τρυπάμε με σουβλάκι να δούμε αν ψήθηκε το κέικ μας ..
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει .
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ..
Enjoy !!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου) (Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)