ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Φράουλες :Αποτελούν χαρακτηριστικό κέντημα στο μαντίλι της Δυσδαιμόνας στον Oθέλλο, έχουν γίνει ταινία από τον Ingmar Bergman («Άγριες Φράουλες») και στο Βέλγιο υπάρχει μουσείο αφιερωμένο σε αυτές. Παραπέμπουν σε στιγμές απόλαυσης, έχουν το χρώμα του πάθους και θυμίζουν καρδιά. Το άρωμά τους είναι χαρακτηριστικό και χρησιμοποιείται συχνά στην παρασκευή αρωμάτων και καλλυντικών. Είναι γλυκές και ζουμερές, τρώγονται σκέτες, με ζάχαρη, γιαούρτι ή σαντιγί, και φυσικά συνδυάζονται τέλεια με σοκολάτα ή ένα ποτήρι σαμπάνια. Εντρυφήστε, λοιπόν, στα μυστικά του καρπού του πάθους και γευτείτε όσα έχει να σας προσφέρει…

Στη Γηραιά ήπειρο, οι πρώτες καλλιέργειες άγριας φράουλας άρχισαν το Μεσαίωνα στη Ρώμη και η μόνη γνωστή ποικιλία την περίοδο αυτή προερχόταν από τις Άλπεις. Σημαντικές αλλαγές στην καλλιέργειά της παρατηρήθηκαν όταν στην Ευρώπη ήρθαν οι πολύ μεγαλύτερες αμερικανικές φράουλες και στη συνέχεια οι ποικιλίες από τη Χιλή, που οι συνεχείς διασταυρώσεις τους οδήγησαν περίπου στις τωρινές φράουλες. Στις μέ-ρες μας, τη μεγαλύτερη παραγωγή φράουλας στον κόσμο έχουν οι ΗΠΑ, ενώ στη χώρα μας ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η ευρωπαϊκή φράουλα, που τη βρίσκουμε και αυτοφυή σε διάφορες περιοχές. 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ  ΕΔΩ :https://koykoycook.gr/?p=760

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

 

1 Φάκελος ζελέ φράουλα

1 σφηνάκι λικέρ φράουλα η κεράσι

1 φλιτζάνι ζεστό νερό(όχι καυτό)

Διαλύουμε το ζελέ στο ζεστό νερό .

Προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε να κρυώσει προτού αρχίσουμε

να ποτίζουμε τα παντεσπάνια μας.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΛΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

 

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1,1/2 φλιτζανιού φρέσκιες φράουλες κομμένες στην μέση,

1 σφηνάκι κονιάκ

1 βανίλια

 

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και σιγοβράστε ανακατεύοντας 

συχνά για περίπου 15 -20 λεπτά …

Αφήστε να κρυώσει προτού το χρησιμοποιήσετε…

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

 

1500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική

150 γρ ζάχαρη άχνη

Κουλί φράουλας 

 

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ προσθέτοντας σταδιακά την άχνη μέχρι να έχετε 

μια σφικτή σαντιγί..

Προσθέστε στην σαντιγί σας σταδιακά το κουλί ..

Αφήστε στο ψυγείο να σφίξει.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ/ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

 Φρέσκιες φράουλες καθαρισμένες,πλυμένες και καλά σκουπισμένες 

Λίγη μαρμελάδα φράουλα

Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι και στρώστε μια δόση κρέμας φράουλας.

Συνεχίστε με τα υπόλοιπα .

 

Καλύψτε την τούρτα με κρέμα φράουλα.

Διακοσμήστε με ροζέτες γύρω γύρω .. 

Απλώστε στο κέντρο κουλί φράουλας και τοποθετήστε από πάνω τις φρέσκιες φράουλες..

Αλείψτε τις φράουλες (με ένα πινέλο) με λίγη μαρμελάδα φράουλα που θα έχετε ζεστάνει 

ελαφρώς σε ένα κατσαρολάκι για να πάρει πιο υγρή μορφή.

SONY DSC

Βάλτε στο ψυγείο να παγώσει προτού την απολαύσετε…

 

 

 

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου-Παναγιώτης Μαχαίρας)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON